Torstai 19.10.2017

Jääkiekon SM-liigan hämmästyttävä tunarointi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.1.2016 00:00
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Suomalaiset olivat tiistaina jääkiekon nuorten MM-kisojen finaalihuumassa. Ottelua seurasi parhaimmillaan 2,4 miljoonaa suomalaista, mikä osoittaa jääkiekon vain kasvattaneen Suomessa suosiotaan.

SM-liiga oli nuorten MM-kisoissa promotoimassa itseään. Valtaosa Suomen kultajoukkueen pelaajista edustaa SM-liigaseuroja. Valitettavasti promotoinnissa ihan kaikki ei mennyt putkeen ja tiistaina Liiga sai niskoilleen negatiivista julkisuutta roppakaupalla.

Hämmästyttävää oli, että SM-liigassa pelattiin tiistai-iltana viisi peliä samaan aikaan Nuorten Leijonien MM-finaalin kanssa. Niin paljon Liiga ilmeisesti uskoi Suomen joukkueen finaalimahdollisuuksiin. Liigan päättäjät aliarvioivat nuorten kisojen kiinnostuksen Suomen kansan keskuudessa.

Päättäjät varmasti ajattelivat, että pelejä olisi hyvä laittaa tiistaille, kun keskiviikkona oli kansallinen vapaapäivä. Kaljanmyyntihän tuo perinteisesti tuloja ja sen ehdoilla mennään.

Väkeä oli tiistaina halleissa vain todella vähän. Bluesin ja KooKoon ottelussa Espoossa oli 2011 katsojaa. Se on Bluesin liigahistorian pienin yleisömäärä.

Alkusyksystä voivoteltiin, kun katsojia oli Espoossa 2341. Se oli Bluesin omaa syytä. Nyt syyllisiä olivat Liigan päättäjät.

Keskiviikkona pelattiin Liigassa vain ottelu HIFK-Sport. Siinä katsojia oli pakkasesta huolimatta 6617. Lukema ei ollut huono ja kysymys herää, miksi tiistain pelejä ei voitu pelata keskiviikkona ja torstaina?

”Muumit eivät olleet laaksossa” kun Liigan peliohjelmaa lyötiin lukkoon. Olihan nuorten MM-kisojen peliohjelma tiedossa huomattavasti aiemmin. Tiistain peliohjelman munaus kertoo valitettavalla tasolla toiminnan amatöörimaisesta tasosta.

Kärpät voitti Lukon tiistaina jatkoajalla 5-4 ja johtaa sarjaa kolmen pisteen turvin HIFK:n hävittyä keskiviikkona Sportille 2-4. Kärpät pelaa seuraavan kerran perjantaina SaiPaa vastaan. Innolla odotellaan, ovatko Sebastian Aho ja Jesse Puljujärvi silloin Kärppien kokoonpanossa.

Patrik Laine nähtäneen tositoimissa lauantaina, kun Tappara pelaa Lahdessa Pelicansin vieraana. HIFK:n Roope Hintz pelannee samana päivänä toista kultamitalivoittajaa KalPan Niko Mikkolaa vastaan. Jo perjantaina Aleksi Saarela saattaa pelata Ässien paidassa Hintziä vastaan, kun HIFK pelaa Porissa.

On luultavaa, että Kärpät ja Tappara ainakin kasvattavat yleisömääriään. Nuorten Leijonien superketju Puljujärvi-Aho-Laine on villinnyt kansaa siinä määrin, että heidät halutaan nähdä livenä.

KHL-Jokerit oli alkuviikosta vieraspelireissulla Keski-Euroopassa. Se voitti maanantaina Medvescak Zagrebin 4-2, mutta hävisi keskiviikkona Slovan Bratislavalle 2-4.

KHL:ssä tarvitaan kokemusta. Sieltä pelaajia ei tullut Nuorten Leijonien MM-joukkueeseen, eikä Jokerit menettänyt pelaajiaan kisoihin.

Jokereiden valmentaja Erkka Westerlund oli 2000-luvun lopulla huolestunut Suomen junioripelaajakehityksestä. Junnuvalmennuksessa tehtiin 2009 korjausliike, kun ”Nuori Suomi – Kaikki Pelaa” –hölmöily lopetettiin. Westerlund oli tässä järkevässä muutoksessa näkyvässä roolissa.

- Hieno suoritus joukkueelta ja koko valmennustiimiltä. Silloin kun sen pystyy kääntämään mestaruudeksi, niin se kertoo siitä, että on tehty oikeita asioita, Westerlund kommentoi Jokerien sivuilla julkaistussa haastattelussa Nuorten Leijonien MM-kultaa.

- Täytyy muistaa, että tämä on hyvä merkki siitä, että suomalaisessa jääkiekossa tehdään ja on tehty oikeita asioita. Seurat on mukana ja tehneet arvokasta seuratyötä. Tämä kertoo kaiken kaikkiaan suomalaisen jääkiekon yhteistyöstä, Westerlund linjasi.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Runtti

liiga ei uskonut, että suomi olisi loppuottelussa. toisakseen samana iltana suomen menestyksestä huolimatta olisi ollut pelit telkassa, huolimatta kuka pelaa. on siinä tarpeeksi jo otteluita yhdelle illalle ilman liigaakin. kaljanmyynti on varmaan niin tärkeää joukkueille. ennen pelattiin pyhäiltana ja torstaina. nyt silloin, kun olutta vaan voi myödä, elikkä on seuraava vapaapäivä. se on fakta.