Lauantai 23.9.2017

Ilveksen valmentajavaihdos: Kari Heikkilälle ankea paluu Suomeen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.1.2016 22:07
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
|

Helsingin IFK aiheutti valmentaja Kari Heikkilälle ankean paluun Suomen SM-liigaan perjantaina. Kahdeksan vuoden tauon jälkeen SM-liigaan palannut Heikkilä ja hänen käskyttämänsä Ilves taipuivat Nordenskiöldinkadun perjantai-illassa 0-3-lukemin.

HIFK:n voiton takuumies oli toisen perättäisen ja yhteensä kauden kolmannen nollapelinsä torjunut maalivahti Ville Husso. Lupaava veskari kiitteli kuitenkin ennen kaikkea koko joukkueen panosta voiton eteen.

- Ihan tyytyväinen olen, mutta täytyy olla kyllä tyytyväinen koko joukkueeseen. Puolustettiin hyvin ja se on parantanut meiltä kyllä paljon se puolustaminen. Annetaan vähemmän paikkoja vastustajalle ja pystytään itse tekemään paikoista maalit, niin se on meidän voiton takuu, Husso sanoi HIFK:n pukukopissa voiton jälkeen.

HIFK on kuulunut syksystä lähtien liigan mestarisuosikkeihin, mutta turhan usein pelaamista ovat varjostaneet puolustuspään virheet ja välillä turhan vaikealta näyttävä viisikkopelaaminen. Perjantaina punapaitojen nippu pysyi kuitenkin kasassa.

- Se on loppunut meiltä, ettei tule niin paljon virheitä. Jokainen luottaa itseensä ja jokainen uskaltaa itseluottamuksella pitää paremmin kiekkoa. Siellä on nyt joka jätkällä hyvä itseluottamus ja se auttaa meitä kyllä paljon, Husso avasi.

Ilveksen odotettiin saapuvan Helsinkiin uudella sykkeellä. Sarjajumbo oli antanut viikolla potkut Tuomas Tuokkolalle ja tilalle oli pestattu Kari Heikkilä. Kummoisia piristymisen merkkejä Ilves ei kuitenkaan perjantaina Helsingissä osoittanut. Tämä oli yllätys HIFK:lle ja Hussollekin.

- Kyllä me tiedettiin se, että he on valmentajaa vaihtanut ja (Antti) Törmänenkin sanoi siitä aamulla, että varmasti tulee aika erilainen Ilves, mutta aika vaisuksi jäi. Olihan niilläkin paikkoja, mutta me pystyttiin omalla pelaamisella nollaamaan ne, Husso analysoi uudistunutta Ilvestä.

Ilvekselle ja se on uudelle valmennusjohdolle on kuitenkin syytä olla hieman armollinen. Kahdeksan vuoden tauon jälkeen Suomeen luotsaamaan palannut Heikkilä istui pöytään, jossa viime aikoina ei ole paljoa hymyilty, eikä valmistautumisaikaakaan paljon uuteen pestiin ulkomailla meritoituneelle valmentajalle jäänyt.

- Olikohan se nyt sunnuntai vai maanantai, kun Jupe Pajuoja soitti. Maanantaina piti selvittää vielä asiat Riikassa. Tiistaina hyppäsin autoon ja ajelin yötä myöten Viron kautta Tampereelle. Pienillä unilla tässä ollaan menty, Heikkilä sanoi.

Paluun Suomeen ei pitänyt olla vielä Heikkilälle ajankohtainen, mutta kokenut valmentaja koki uuden pestin kuitenkin jännittävänä haasteena.

- Ihan hyvä se on välillä tulla kattomaan tänne Suomeenkin. Olen joskus ajatellut, että en enää ikinä valmenna täällä, mutta nyt olen täällä sitten.

Töitä Ilveksellä ja Heikkilällä riittää. Tamperelainen perinneseura makaa sille viime vuosilta liiankin tutuksi tulleella paikalla sarjan jumbona.

- Tilanne on mikä se on. Se, miten paljon pystyy korjaamaan on juuri se haaste tässä. Pelaajat tarvitaan mukaan tähän juttuun, Heikkilä linjasi.

Ville Husson ja HIFK:n tilanne on puolestaan kovasti toisenlainen. HIFK kuuluu ehdottomasti sarjan mestarisuosikkeihin. Maalivahti Husso kuitenkin tietää, että parannettavaakin on, mikäli helsinkiläisseura aikoo juhlia keväällä seurahistorian kahdeksatta Suomen mestaruutta.

- Ylivoimaa pitää parantaa. Kuitenkin kun kevättä kohden mennään, niin siellä tulee aika vähän viidellä viittä vastaan maaleja, Husso päätti.

Yritykset: 
Jaa artikkeli: