Tiistai 24.10.2017

Jokerit nostaa tasoaan, miehiä vain lakoaa pois

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.1.2016 22:59
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Jokerit pelasi hyvän ottelun KHL:n itäisessä konferenssissa neljäntenä olevaa Sibir Novosibirskiä vastaan. Maalinteko oli hyvin puolustanutta siperialaisjoukkuetta vastaan vain hankalaa. Peli päättyi Jokereiden 2-1 -voittoon.

- Pelattiin mun mielestä hyvää peliä. Meillä oli kyllä mahdollisuus lyödä toi peli pakettiin niillä ylivoimilla, joita me saatiin, mutta pysyi jännänä. Kyllä mun mielestä ansaittiin voitto tänään, Jokereiden voittomaalin ampunut Pekka Jormakka sanoi.

Jormakka teki erikoisen maalin. Sibirin maalivahti Alexander Salak ei ollut varautunut laukaukseen.

- Se oli sata-nolla -aloitus jälleen Wirtaselta. En kerennyt oikein ottaa haltuun ja napsautin saman tien. Sitten vaan vilkaisin, että kiekko on maalissa. Kun paiskii hyvin hommia, niin se palkinto joskus tulee, Jormakka naurahti.

Jokereiden yleisilmeeseen Jormakka on tyytyväinen.

- Ollaan pelattu hyviä pelejä. Vaikka Moskovassa hävittiin. Sielläkin pelattiin pari erää tosi hyvää kiekkoa. Hyviä merkkejä on meidän pelissä tällä hetkellä.

Viisikkopelikin toimii nyt hyvin.

- On tärkeätä, että pidetään se paketti tiiviinä. Nyt ollaan hyvin toteutettu sitä, ettei tule semmoista gappia pakkien kanssa keskialueella. Venäläiset tykkää luistella ja hyökätä. Kun mies on iholla, alkaa venäläinen tuskastua, kun ei ole tilaa, Jormakka totesi.

Jokereiden valmentaja Erkka Westerlund oli hänkin tyytyväinen.

- Pitkästä aikaa meidän pelissä oli vapautuneisuutta ja pystyttiin kaksi erää pelaamaan hyvää jääkiekkoa sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan, Westerlund sanoi.

Sibir joutui ottamaan paljon jäähyjä. Jokerit ei pelannut alivoimalla kertaakaan.

- Me ollaan totuttu toisin päin. Tolla jäähymäärällä, jonka Sibir otti, on vaikea voittaa näitä pelejä. Välillä näin päin, Westerlund sanoi viitaten Jokereiden aiempien ottelujen jäähysumiin.

Jormakalle Westerlund antoi kehuja.

- Jormakka on aktiivinen. On hyvä liikkumaan ja on vaarallinen itse kiekon kanssa. Se on ehkä se isoin juttu. Maalin edustalle on vaikea päästä ja Jormakka pystyy tekemään sen kiekon kanssa ja sitten vielä kiekottomanakin. Se tekee Jormakasta tehokkaan, Westerlund arvioi.

Jokerit kohtaa kotiputkessaan vielä Amur Habarovskin, Admiral Vladivostokin ja Metallurg Novokuznetskin.

- Tässä sarjassa ei ole yhtään heikkoa joukkuetta. Seuraavaksi tulee joukkue (Amur), joka tänään voitti Pietarin SKA:n. Nää on kaikki kovia pelejä, Westerlund sanoi.

Jokereiden peli kulkee, mutta miehiä poistuu rivistöstä. Niklas Hagman ja Roope Talaja joutuivat perjantaina jättämään pelin kesken.

- Menee tiukille noi äijät. Nyt pelattiin kolmas erä kolmella kentällä kokonaan. Täytyy toivoa, ettei useampia äijiä tipu. Varmaan Hagman ja Talaja on useampia viikkoja poissa, Westerlund harmitteli.

- On olleet kuvauksissa. Odotellaan vielä tarkempia kommentteja, mutta kyllä molemmat ovat viikkoja poissa, Westerlund jatkoi.

Westerlund kertoi vammoista sen verran, mitä tiedotettavissa oli.

- Hagmanilla on yläraajavamma. Talajalla on alaraajavamma.

Jokerit on läntisessä konferenssissa toisena divisioonajohtonsa ansiosta. Jokereiden kanssa kakkospaikasta taisteleva SKA Pietari on viisi pistettä perässä. Jokereilla on jäljellä 12 ja SKA:lla 11 ottelua.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: