Lauantai 23.9.2017

Pentti Matikaiselta tuttu outo erikoisratkaisu ei toiminut Latviassakaan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.2.2016 23:19
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Jokerit oli tyly vieras Riiassa keskiviikkona voitettuaan paikallisen Dinamon murskaavasti 7-0. Jokereiden varamiehisyys ei näkynyt, kun vastustajan peli oli pahasti tuuliajolla.

Jokereiden tilapäisapu Miro Mäkinen, 19, teki Jokereiden viidennen maalin. Syötön antoi hänen kaksoisveljensä Atte Mäkinen. Nuoret kaksoset pysyivät hyvin vauhdissa.

Riiassa katsojia oli paikan päällä vain 4464. Dinamo on jo menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin. Kauden viimeiset KHL-pelit ovat latvialaisjoukkueelle täyttä pakkopullaa.

Riian Dinamon toimitusjohtaja Normunds Sejejs antoi tammikuun alussa potkut joukkueen päävalmentajalle Kari Heikkilälle sekä apuvalmentajalle Raimo Helmiselle. Sejejs tuli itse päävalmentajaksi. Tulostaso on ollut surkeaa.

Vastaavia erikoisia toimitusjohtajaratkaisuja tuunaili HIFK:ssa Pentti Matikainen. Vuonna 2001 Matikainen antoi kenkää Ismo Lehkoselle ja rupesi itse valmentamaan sillä seurauksella, että HIFK:n kausi päättyi jo puolivälierävaiheessa.

Matikainen toisti temppunsa 2005 annettuaan potkut Hannu Aravirralle kesken puolivälieräsarjan Lukkoa vastaan. Matikaisen luotsaamana HIFK hävisi ottelusarjan.

Sejejsille olisi voitu viestittää Matikaisen epäonnistumisista. Heikkilän erottamisella ei voitettu mitään.

Jokereille voitto Dinamosta oli todella tärkeä, koska SKA Pietari hävisi keskiviikkona Avtomobilist Jekaterinburgille voittolaukauskisan päätteeksi 2-3. Jokerit on SKA:ta seitsemän pistettä edellä ja tarvitsee neljästä viimeisestä ottelustaan divisioonavoittoon vain kolme pistettä.

Yritykset: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: