Lauantai 18.11.2017

Kimi Räikkösellä nopeutta ja epäluotettavuutta, tällaisia asetelmia F1-kauteen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.2.2016 21:35
  • Kuva: Ferrari / Autotoday
    Kuva
|

Kimi Räikkönen kellotti ylivoimaisen pohja-ajan Barcelonan testiviikon viimeisenä päivänä torstaina. Parhaat ajat saavutettiin tietysti superpehmeillä renkailla. Toiseksi nopeimman ajan saavuttanut Red Bullin Daniil Kvyat hävisi Räikköselle 0,8 sekunnilla.

Testiaikojen perusteella voidaan aina tehdä johtopäätöksiä kauden asetelmista. Barcelonan testiviikon perusteella Mercedes ja Ferrari vaikuttaisivat selkäesti olevan muita edellä. Superpehmeillä renkailla ajettujen kierrosaikojen perusteella muilla ei ole jakoa kahta kärkitallia vastaan.

Maaliskuun 20. päivänä Melbournessa ajettavassa kauden avauskisassa selviää, onko Ferrari todellakin kuronut Mercedeksen etumatkan umpeen. Räikkönen kehui autonsa ajettavuutta, mutta teknisiä ongelmia riitti hänellä molempina testipäivinä. Mercedes oli Barcelonassa selkeästi luotettavampi.

- Jos tulee jotain ongelmia joidenkin asioiden kokeilemisessa tai muuttamisessa, teemme sen. On meidän tehtävänämme varmistaa olevamme oikeissa asemissa, kun kausi alkaa. Kuten aina uuden auton kanssa, tiettyjä asioita täytyy kokeilla ja testata. Siinä täytyy olla huolellinen ja tarkistaa kaikki erittäin hyvin. Siinä menee aikaa, se on tuskallista, mutta on parempi tehdä tarkistukset kuin saada isoja ongelmia niiden väliin jättämisestä, Räikkönen sanoi torstaina ESPN:n mukaan.

Red Bullin moottoriurheilupomo Helmut Marko väittää Red Bullin rakentaneen historiansa parhaan auton. Renaultin moottoritehot eivät riitä kuitenkaan Mercedeksen ja Ferrarin tasolle.

Red Bull näyttäisi taistelevan tasaisesti Valtteri Bottaksen tallia Williamsia vastaan. Brasilialainen veteraanitoimittaja Livio Oricchio väitti Globo Esporten raportissaan, ettei Williamsin auto ole kuin kehitysversio edeltäjästään. Bottas ja hänen tallikaverinsa Felipe Massa tuskin taistelevat ensi kaudella osakilpailuvoitoista.

Force India ja Toro Rosso ovat testien perusteella tulevan kauden mustia hevosia. Renaultilla eli entisellä Lotuksella on riittänyt teknisiä ongelmia, eikä auton kilpailukyky ole samalla tasolla kuin samoja moottoreita käyttävällä Red Bullilla.

Uusi talli Haas on kierrosaikojen perusteella ollut samalla tasolla Sauberin ja Manorin kanssa. Viime kauden jumbotalli Manor näyttää ottaneen huomattavan edistysaskeleen ainakin Pascal Wehrleinin ajamien kierrosaikojen perusteella.

McLaren-Hondalla riittää yhä teknisiä ongelmia, vaikka nopeutta näyttäisi löytyneen lisää. Fernando Alonso pystyi ajamaan torstaina vain kolme kierrosta.

Ennen kauden alkua testejä ajetaan Barcelonassa vielä ensi viikolla tiistaista perjantaihin.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: