Lauantai 21.10.2017

F1-kausi jälleen umpitylsä? Testeistä pelottavia päätelmiä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.2.2016 17:01
  • Kuva: Clas von Bell / Autotoday
    Kuva
    Mercedes saattaa olla entistä ylivoimaisempi
|

Formula ykkösten kauden asetelmista saadaan kunnolla selvyyttä vasta kolmen viikon kuluttua ajettavasta Australian avauskisasta. Barcelonan testien perusteella Mercedes ja Ferrari ovat selvästi edellä muita, mutta Mercedeksen pelätään olevan entistä ylivoimaisempi.

- Asetelmat näyttäisivät aika samanlaisilta kuin viime vuonna, arvioi Red Bullin Daniil Kvyat Barcelonassa medialle.

- Aika selvää on, että Mercedes on yhä se tiimi, jota yritetään saavuttaa, säestää Force Indian Nico Hülkenberg Kvyatia.

Myös median asiantuntijat jakavat kuljettajien näkemyksiä.

- Mercedes on yhä kärjessä. Jos verrataan Hamiltonin ja Rosbergin kierrosaikoja keskikovilla renkailla ja tehdään pikaisia laskutoimituksia superpehmeisiin renkaisiin, on tilanne selvä, Ferrarin sisäpiirissä oleva arvostettu italialaistoimittaja Leo Turrini kirjoittaa blogissaan.

Väitetään, ettei Mercedeksellä ole ollut tarvetta näyttää todellista nopeuttaan. Teoriaa tukevat Nico Rosbergin kommentit.

- Vaikutelmani on, että muut tiimit ovat jo laittaneet korttinsa pöydälle. Meillä on yhä ässiä hihassamme ja olen varma, että tulemme olemaan todella nopeita, Rosberg sanoi Barcelonassa.

Mikäli Mercedes on yhä selvästi edellä, uhkaa kausi lässähtää pahasti. Ensi vuonna säännöt muuttuvat perusteellisesti ja muut tallit keskittynevät jo hyvissä ajoin 2017 autoihinsa. Ainoana jännityksenä siis olisi, voittaako mestaruuden Lewis Hamilton vai Nico Rosberg.

Nelinkertaisen F1-mestarin Alain Prostin mielestä häviäjät voivat syyttää vain itseään.

- Tylsyydellä ei ole tekemistä asian kanssa. Jokainen tiimi ja valmistaja aloittaa samasta tilanteesta. Mercedes on tehnyt vain parasta työtä ja se on niinkin yksinkertaista, Prost sanoi Die Welt-lehdelle.

Prost muistuttaa dominointia olleen aiemminkin.

- Formula ykkösissä on ollut aina samanlaista. Jos joku toinen omaksuu uudet säännöt paremmin kuin muut, ei se tarkoita, että kaikki pitäisi kyseenalaistaa. Täytyy tehdä vain kovemmin töitä eron kuromiseksi.

Kaudesta 2016 saattaa tulla F1:ssä välivuosi, kuten rallin MM-sarjassakin. Kunnollista kilvanajoa odotellaan vuodelle 2017.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Niko Ojala

Viime kausi pannukakku? Millä mittarilla? Ei ainakaan mun mielestä ollut. Ok, Mersu hallitsi, mutta ei niin pahasti kuin vuotta aiemmin ja Ferrarin suurta harppausta oli hieno seurata.

Tulevalla kaudella mielenkiintoa varmasti nostaa tiivistyvä keskiryhmä. Sen lisäksi uusi rengassääntö varmasti sekoittaa pakkaa ja ainakin tarjoaa erilaisia kisoja.

Niko Ojala

Höpö höpö juttuja taas!! Turrini'lla toki on taustaa ja kokemusta kirjoittaa asiasta, mutta jos ei kerro lukuja "nopean laskutoimituksensa" takana, niin sehän on pelkkää käsien heiluttelua!! Kaikella todennäköisyydellä puhuu tietenkin Ferrarin ja Mersun erosta, joista ensin mainittu ajoi ultrasofteilla viikon parhaat ajat.
Ei kuitenkaan saa unohtaa, että viikon toiseksi nopein oli Force Indian Hulkki ja VAIN supersofteilla. Ei tainnut jäädä kuin jonkun kymmenyksen Vettelin ultrasofteilla ajamasta viikon nopeimmasta. Lisäksi Kimi oli ajamassa supersofteilla oman parhaansa alle ennen kuin jäi hitaamman Red Bullin hidastamaksi ko. kierroksella. Kimi olisi siis ajanut Vettelin ultrasoftien aikaan tai ainakin lähelle astetta kovemmilla pyörillä.

Summa summaarum, ei Ferrarikaan ole vielä näyttänyt korttejaan. Halusivat vain testata myös pehmeitä pyöriä, mikä ei yhtään yllätä, koska uusien rengassääntöjen mukaan juuri Ferrari ja Red Bull tulevat varmasti koittamaan pehmeämmän pään renkaiden käyttöä, kun Mersu luultavasti tukeutuu enemmän kovempaan päähän. Onhan Mersun ylivoima ollut sitä juurikin kovemmilla renkailla, kun taas pehmeillä ero on ollut paljon pienempää.