Torstai 19.10.2017

HIFK jyrää, joukkueen ex-luotsi puhuu jo Suomen mestaruudesta

Jaa artikkeli:
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

HIFK kasvatti johtonsa Liigan runkosarjassa viiteen pisteeseen voitettuaan perjantain kotiottelussaan Pelicansin 3-1. HIFK hallitsi ottelua täysin.

- Mun pojat on hyviä poikia, kun ne kehittyy vaan. Ne tekee kyllä töitä. Mutta tietysti tällä esityksellä IFK on Suomen mestari keväällä, Pelicansin valmentaja ja HIFK:n ex-valmentaja Petri Matikainen arvioi joukkueiden eroja Uudelle Suomelle.

HIFK:n valmentaja Antti Törmänen suhtautui Matikaisen kommenttiin humoristisesti.

- Petu puhuu mitä puhuu. Eiks me olla nähty se. Kiva mies, Törmänen naurahti.

Viime kaudella NHL:ssä pelannut HIFK:n Keith Aulie ei Uuden Suomen haastattelussa halunnut mennä asioiden edelle.

- Haluaisin olla hänen (Matikaisen) kanssaan samaa mieltä. Hän voi sanoa tietysti sellaista ja mestaruuteen pyrimmekin. Haluamme sitä. Mutta ensin pitää mennä hyvässä iskussa pudotuspeleihin ja katsotaan, mitä sen jälkeen tapahtuu, sanoi Aulie, joka Pelicans-ottelussa teki ensimmäisen Liiga-maalinsa.

HIFK olisi voinut voittaa murskalukemin, mutta maalivahti Janne Juvonen piti Pelicansia pystyssä. Ylivoimalla HIFK:lla riitti tuhlaajapoikia.

- Ei siinä ylivoimassa mitään tökkinyt. Kyllä se oli Juvosen hyvyyttä. Totta kai jossain kohdissa näprättiin ja joskus ei mene sisään. Siinä oli hyvä halu tehdä maali ja muuta, Törmänen sanoi.

Törmäsen mukaan pelissä on vielä paljon parannettavaa ennen pudotuspelien alkua.

- On siellä monennäköistä. Katsotaan kuka on vastassa, niin tiedetään, mitä pitää parantaa. Yksittäinen peli on aina yksittäinen peli.

HIFK:n Tomas Zaborsky teki kaksi maalia. Slovakkitähti antaa melko ympäripyöreän vastauksen, kun häneltä utelee maalipörssin voittamisesta.

- Se jää nähtäväksi. Tässä on vielä muutama peli jäljellä. Ikinä ei tiedä mitä tapahtuu. Joskus olet kuuma ja kaikki menee ja joskus taas saat paljon paikkoja, mutta et tee maaleja. Joukkue yrittää kuitenkin voittaa runkosarjan ja se on tärkeintä, Zaborsky sanoi.

Zaborsky on tunnettu juuri maalintekijänä, vaikka tällä kaudella hän onkin pystynyt monipuolistamaan pelaamistaan. Loppukausi on ollut kuitenkin myös maalien valossa tähtipelaajalle tehokas. Tähän on yksinkertainen syy.

- Olen nyt terve. Syksyllä minulla oli ongelmia polven kanssa, enkä ollut kunnossa kuukauteen SM-liigassa tai CHL:ssä. Nyt polvi on kunnossa ja pystyn luistelemaan ilman kipuja. Se antaa minulle nopeutta ja pääsen paremmin maalipaikkoihin ja luomaan tekopaikkoja. Nyt on helpompi pelata, slovakkitähti sanaili.

HIFK on kiinni tällä hetkellä historiansa ensimmäisessä runkosarjan voitossa. Kuinka iso tavoite runkosarjan voitto perinteiselle helsinkiläisseuralla todellisuudessa on?

- Ei siitä täällä päivittäin puhuta. Varmasti jokainen seuraa runkosarjaa ihan normaalisti, mutta ei siitä mitään isoa numeroa tehdä. Totta kai se olisi mukava voittaa, mutta se tulee sen työnteon ja sen kautta, miten me pelataan. Tyhmiähän me oltaisi, jos ei ikinä sarjataulukkoa katsottaisi. Ei se mikään iso juttu ole, mutta totta kai se merkkaa, millä sijalla olet, Joonas Rask linjasi.

Sarjakakkonen Kärpät voitti nuorten maailmanmestareiden Sebastian Ahon ja Jesse Puljujärven taiteilemalla jatkoaikamaalilla TPS:n 1-0. HIFK kasvatti sarjajohtoaan siis yhdellä pisteellä.

Kolmannessa perjantain ottelussa Tappara voitti Ilveksen 4-2.

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Runtti

tepsin valmentaja lupasi sen (sailioko on?) kyllä saipalle , kun hävisivät ja kun matikainen hävisi pelin hifkille, niin nyt se menee hifkille? puolustaako ne omaa huonoa työtä. katsotaan, mihin muut sitä veikkaa meneväksi, ennenkuin sarja loppuu.