Lauantai 23.9.2017

Pelicans ei ole kuivilla: ”Mennään päivä kerrallaan”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.2.2016 23:08
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
|

Pelicans on viime aikoina ollut kohuotsikoissa. Lahtelaisjoukkue on ottanut Liigassa eniten jäähyjä ja viime viikon perjantain SaiPa-ottelun tapahtumat toivat spekulointia, että Pelicansin valmennusjohto olisi käskyttänyt pelaajiaan SaiPan pelaajien kimppuun.

Perjantaina Pelicans otti HIFK:ta vastaan useita jäähyjä, mutta ei sortunut ylilyönteihin. Kaksi fyysisestä pelistään tunnettua joukkuetta pelasi varsin siistin ottelun.

- En mä lähde tuomaripäätöksiä kommentoimaan. Tässä on ollut kauheasti polemiikkia ja sontaa päälle mulle noista tuomarihommista, niin en mä lähde kommentoimaan. Turhaanhan me otettiin neljä jäähyä putkeen ja annettiin se momentum vastustajalle. Niitä tuli liikaa, kommentoi Pelicansin valmentaja Petri Matikainen jäähyistä ja tuomaritoiminnasta Uudelle Suomelle.

HIFK voitti Pelicansin 3-1. Kolmannessa erässä Pelicans taisteli, mutta ei saanut maaleja.

- Me saatiin hyökkäyspeliä aikaiseksi, mutta täytyy muistaa, että IFK pelasi äärimmäisen tylysti ja tiukasti. Luiteli, karvasi, takakarvasi. Se otti tietyllä tavalla aseita meidän suorahyökkäämisestä pois. Oli äärimmäisen kova joukkue vastassa tänään, Matikainen totesi.

HIFK:n pelaajamateriaali on tietysti tasokkaampaa kuin Pelicansilla, minkä pitäisi tulla selväksi joukkueiden budjeteistakin.

- Mun pojat on hyviä poikia, kun ne kehittyy vaan. Ne tekee kyllä töitä. Mutta tietysti tällä esityksellä IFK on Suomen mestari keväällä, Matikainen arvioi joukkueiden eroja.

Matikaisella on tiedossa, mitä Pelicansin tulisi parantaa pudotuspeleissä, jos niihin pääsee

- Meidän pitää parantaa malttia. Kuten tänään tultiin toiseen erään, niin annettiin ensimmäiseen vaihtoon tommoinen huono maali. Ja toinen hetken päästä siihen. Kyky pelata sitä peliä, oikeasti voittavaa jääkiekkoa koko ajan ja odottaa ne saumat esimerkiksi yv:llä, niin kuin täällä. Sitä me ei vielä pystytty tekemään.

- Näin kuitenkin positiivista tässä illassa. Meillä oli yhteinen missio. Yritettiin oikeasti meidän avuilla, eikä pelätty tänään täällä, Matikainen jatkoi.

Pelicansin pudotuspelipaikka on varmistamatta. Viivan alapuolella olevat Ässät ja KooKoo vaanivat viiden pisteen päässä. Pelicansilla sekä Ässillä on jäljellä kuusi ja KooKoolla viisi ottelua.

- Ei ole kukaan koskaan sanonut, että me ollaan kuivilla, enkä ole itekään odottanut. Mennään päivä kerrallaan. Tää on toisaalta isoa oppia meille joukkueena. Meidän pitää vielä olla kärsivällisempiä. Vielä pitää kiristää sitä, että ollaan yhtenäinen joukkue yhteisellä missiolla. Katotaan sitten keväällä, että riittikö se playoff -paikkaan vai ei, Matikainen sanoi toimittajille.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Eero Laine

Turha on jauhaa käskytyksistä, ei niitä kukaan myönnä. Saipa -pelissä katsomokokemuksella voi sanoa, että pelin lopussa kentälle pantiin Vartiainen, joka löi jokaista, joka kohdalle osui, lopulta kävi huitomassa Saipan aitioonkin. Kun kukaan ei käskenyt, niin olipa harvinaisen tyhmä mies jääkiekkoilijaksikin. Suurelta osin Pelsujen peli on ollut etovaa katseltavaa tällä kaudella. Ihmetellä täytyy, että miksi, kun Matikainen osaa peluuttaa taitokiekkoakin. Surkeaa lajimainosta.