Lauantai 21.10.2017

"Hälinää ja kavereita riittää" - HIFK:lle seuraennätys nyrkkihippasten ohessa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
2.3.2016 22:06
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Helsingin IFK jatkaa SM-liigan kärkipaikalla. Helsinkiläisjoukkue kaatoi keskiviikkona Helsingissä Vaasan Sportin 4-1 ja säilytti eron toisena oleviin Kärppiin viidessä sarjapisteessä.

Samalla HIFK teki seuraennätyksen, kun se kohosi jo 118 sarjapisteeseen. Edellinen ennätys oli syntynyt seuran edellisellä mestaruuskaudella 2010-2011. Samalla seura sivusi 17 vuotta vanhaa voittoennätystään, kun Sport-voitto oli kauden 34. Saman verran voittoja tuli myös kaudella 1998-1999.

- Totta kai se on hienoa, että jotain historiaa tehdään tällä joukkueella. Kaikki tähtää kuitenkin jo perjantaille, silloin on aika iso peli. Käännettiin jo katseita pikkuhiljaa sinne. Kyllä me tänään tämä hoidettiin mun mielestä hyvin ja oltiin parempi joukkue. Jätkät odottaa kyllä sitä perjantaita jo. Kyllä me tiedetään, mikä siellä on vastassa, HIFK:n kapteeni Arttu Luttinen sanoi medialle ottelun jälkeen.

Sport-ottelu oli HIFK:lta rutiinisuoritus, mutta peli ei ollut aivan tavallinen. SM-liigassa harvinaiseksi muuttuneita nyrkkitappeluita nähtiin nimittäin niin toisessa kuin kolmannessakin erässä. HIFK:n brändiin kovuus on aina kuulunut, mutta päävalmentaja Antti Törmänen ei nyrkkihippasille lämmennyt.

- Toinen (tappelu) tuli jo aiemmin, mutta toisessa tämä (Tommi) Tikka kyllä lähti ihan hakemaan sitä. Heitti poikittaista ensin ja muuta. Se oli selvä nouto, Törmänen paalutti.

Myös HIFK:n kapteeni Arttu Luttinen ihmetteli ääneen sitä, että Sport lähetti helsinkiläisten ykköspakkeja vastaan nelosketjun miehiä.

- Kyllä me aina omia puolustamme totta kai. Toivottavasti noista peruspaineista ei nyt tule mitään sanktioita. Ei tiedä, mitkä Liigan säännöt näissä ovat, että paljonko pitää antaa kakkua, Luttinen pyöritteli.

Keskiviikon ottelussa oli sinänsä viihdyttävistä paineista huolimatta hieman väljähtynyt maku. Tuntui siltä, että sekä HIFK kuin yli 7000-päisen yleisön huomio oli kiinnittynyt jo perjantaille, kun kotijoukkue HIFK kohtaa Kärpät loppuunmyydyn "Nordiksen" edessä. Voitolla HIFK ottaisi kenties jo ratkaisevan askeleen kohti runkosarjan voittoa.

- Ei me vielä olla Kärppiä hirveästi katsottu. Eihän se nyt siitä ole hirveästi muuttunut. He ovat saaneet muutaman vahvistuksen rosteriin. Erittäin hyvä, liikkuva joukkue ja pystyy pelaamaan tietyllä tapaa aika kaksivaiheista peliä. Se heidän trappinsa on ollut hyvä meitä vastaan. Pitää siihen löytää lääkkeet, Luttinen sanoi.

HIFK pelaa tällä hetkellä hyvää jääkiekkoa. Myös Luttinen korostaa, että joukkueessa on paljon hyvän joukkueen merkkejä.

- Ensimmäinen erä oli ihan meidän hallintaa, toinen sitten tasaisempi, mutta saatiin pari maalia tehtyä. Kyllä me olemme tällä hetkellä erittäin kärsivällinen joukkue. Me uskotaan tähän omaan juttuun, eikä meitä ole helppo hetkauttaa. Se on hyvän joukkueen merkki. Tulos tulee aina ennen pitkää. 60 minuuttia se on aikaa tehdä, Luttinen kuvaili HIFK:n filosofiaa.

Menestyvässä jääkiekkojoukkueessa on kiva pelata. Sellainen HIFK tällä hetkellä on. Kiekkohuuman esinäytös nähdään Nordenskiöldinkadulla perjantaina. Ottelu on SM-liigan tähänastisen kauden kohokohta.

- Totta kai se on tähän mennessä. Kun pelit menee hyvin, niin alkaa hälinää tulla ja kavereita riittää ja lippuja kysellään. Mutta se pitää kääntää positiiviseksi asiaksi. Me ollaan omalla työllä ansaittu se mahdollisuus perjantaille. Se on taas hieno sauma tehdä uusia ennätyksiä tälle seuralle, kapteeni päätti.

Kärpät voitti Tapparan keskiviikkona puhtaasti 4-0. Jesse Puljujärvi ampui Sebastian Ahon syötöstä komean maalin. Kärpät on HIFK:ta viisi pistettä perässä.

Pelicansin pudotuspelipaikka sai käytännössä sinettinsä 2-1 -voitolla JYPistä. HPK voitti Bluesin 2-1 ja Ilves voitti jatkoajalla KalPan 4-3.

Yritykset: 
Jaa artikkeli: