Keskiviikko 22.11.2017

Valioliigasta kuuluu kummia, sensaatio muhii lähempänä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.3.2016 00:13
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Tottenhamilla oli keskiviikkona mahdollisuus kuroa Leicesterin sarjajohto umpeen. Lontoon derbyssä Tottenham sai vastaansa West Hamin ja ottelun kovien panosten tuottamat paineet osoittautuivat Tottenhamille liian koviksi. Sarjassa kuudentena oleva West Ham voitti Michail Antonion aikaisella maalilla 1-0.

Yllärit eivät jääneet keskiviikkona tähän. Arsenal koki toisen tappionsa kolmen päivän sisään hävittyään Swansealle 1-2. Arsenal vielä menetti 0-1 –johtonsa Valioliigassa viidenneksi viimeisenä olevaa joukkuetta vastaan.

Manchester City hävisi Liverpoolille peräti 0-3. Man City on ollut pahasti tuuliajolla sen jälkeen, kun seura ilmoitti tämän kauden jälkeen korvaavansa valmentajansa Manuel Pellegrinin Pep Guardiolalla.
Varamiehinen Manchester United sen sijaan voitti. ManU kukisti keskiviikkona Juan Matan maalilla Watfordin 1-0.

Valioliiga on ihastuttanut tällä kaudella yllätyksellisyydellään. Kuusi kärkijoukkuetta ovat 11 pisteen sisällä. Viidentenä oleva Manchester United on moneen kertaan julistettu ”kuopatuksi” tapaukseksi, mutta niin vain ManU näyttäisi yhä taistelevan mestaruudesta.

Leicester johtaa Tottenhamia kolmella, Arsenalia kuudella ja Man Citya sekä ManU:a kymmenellä pisteellä. West Ham on Leicesteria 11 pistettä perässä.

Valioliigan kaudesta on pelaamatta kymmenen kierrosta. Käänteitä on ollut niin paljon, että ”varmaa” mestaria on turha veikata.

Suurseurojen kompurointi hämmästyttää erityisen paljon. Yllätykselliset tulokset osoittavat Valioliigan rahakkaiden tv-sopimusten auttaneen pienempiä seuroja kilpavarustelussa. Markkinoilta voi löytää kovan tason materiaalia hieman halvemmallakin.

Yllätyksiä ei keskiviikkona nähty pelkästään Englannissa. Bundesliigaa dominoinut Bayern München hävisi Mainzille 1-2. Borussia Dortmund voitti Darmstadtin 2-0 ja kuroi Bayernin etumatkan viiteen pisteeseen.

Yritykset: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: