Torstai 19.10.2017

Saattohoitoa Espoossa, arkku odottaa ruumistaan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.3.2016 22:57
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Espoo Blues saattoi maanantaina pelata historiansa viimeisen kotiottelunsa. Yleisöä Blues-SaiPa –otteluun oli saapunut 4552 katsojaa, mikä Bluesin tämän kauden mittareilla oli kova lukema. Fanien iloksi Blues myös voitti ottelun 4-2.

Blues-fanien viesti oli selvä. Katsomossa oli lakana, jossa luki: ”Kunnes kuolema meidät erottaa”.

- Oli tunteet pinnassa. Oli taas pirun hienoa pelaa tuolla. Tuli taas kylmät väreet pelin aikanakin. Iso tuki taas faneilta. Pitää olla kiitollinen siitä, miten hekin on tätä hommaa jaksanut, Bluesin puolustaja Jere Seppälä sanoi YLE:n haastattelussa.

Blues jää runkosarjassa viimeiseksi. Torstaina joukkue pelaa vielä Jyväskylässä JYPiä vastaan. Se saattaa olla Bluesin historian viimeinen ottelu.

Espoon käräjäoikeus hylkäsi Bluesin anomuksen pääsystä velkasaneeraukseen. Tällä viikolla Blues neuvottelee velkojiensa kanssa vapaaehtoisesta velkasaneerauksesta.

Blues tarvitsee ennen kaikkea rahaa. Ilman uutta sijoittajaa seura on varmasti tiensä päästä. Tämän hetken liiketoimintatilanteessa yleisömääriä ja sponsorirahoituksia tarkastellessa Bluesilla ei ole mitään mahdollisuuksia selvitä veloistaan.

Bluesin potentiaalinen pelastajaehdokas on Jussi Salonoja. Hän olisi tarjoutunut pelastamaan Bluesin jo aiemmin, mutta nykyinen seurajohto ei tähän suostunut. Salonojalla ovat kaikki valttikortit käsissään ja hän voi roikottaa Blues-johtoa löysässä hirressä. Löperöön talousjohtamiseen syyllistynyt Blues-johto on kohtalonsa ansainnut.

Blues-faneja käy sääliksi. Vaikka Bluesin otteluissa on käynyt vähän väkeä, on seuralla erittäin intohimoisia faneja. Espoossa kasvaa myös toisen polven nuori intohimoinen Blues-fanijoukko, joiden maailma romahtaisi, jos seura joutuisi lopettamaan toimintansa.

Nykyiseen tilanteeseen ei olisi jouduttu, jos Liiga olisi ollut lisenssiehdoissaan tarkempi. Bluesilla oli maksurästejä jo vuosi sitten, mutta jos lisenssiehtoja olisi noudatettu kirjaimellisesti, olisivat Bluesin seurajohdon ”lihavat kissat” saatu riittävän aikaisin ”uuninpankolta hiirijahtiin” seuran pelastustalkoisiin.

Bluesin seurajohto ja Liigan lisenssitoimikunta olivat kuin poliitikot Leonid Brezhnevin Neuvostoliitossa. Ajatusmaailma oli: ”Keinutetaan junaa ja kuvitellaan, että se liikkuu”.

Yritykset: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit