Sunnuntai 22.10.2017

HIFK-buumi jyrää, KHL teki oman maalin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.3.2016 14:58
  • Kuva: Wikimedia / Splöpö
    Kuva
|

HIFK varmisti tiistaina Liigan runkosarjan voiton tyrmättyään Helsingin Jäähallissa Ässät 7-0. HIFK on hurjassa nosteessa voitettuaan 21 viimeisestä ottelustaan peräti 18. Kukaan ei kiistä, etteikö HIFK olisi tällä hetkellä Suomen kuumin kiekkojoukkue.

Menestys näkyy yleisömäärissä. HIFK:n seitsemässä viimeisessä kotiottelussa katsojia on ollut yli 7000. Viime perjantain HIFK-Kärpät –ottelussa oli täysi halli 8200 katsojaa ja tiistain Ässät-pelikin veti komean yleisömäärän 8103.

Yleisöbuumi jatkunee pudotuspeleissäkin. Pääkaupunkiseudulla HIFK saa kaiken huomion, kun Jokerit lähti KHL-pudotuspeleissä laulukuoroon ensimmäisellä kierroksella, ja Liigassa Espoo Bluesin kausi päättyy runkosarjaan. Satunnaiselle kiekkokatsojalle, joka ei valitse ottelutapahtumaansa fanituksen perusteella, on HIFK pääkaupunkiseudulla keväällä ainoa vaihtoehto.

Jokereiden yleisömäärät kolmessa pudotuspelien kotiottelussa Torpedo Nizhni Novgorodia vastaan olivat pettymyksiä, vaikka väkeä oli hieman enemmän kuin HIFK:n otteluissa. Jokereiden viime kauden pudotuspelien yleisömääristä tuli pudotusta.

Jokereiden yleisömäärien lasku selittyy tietysti KHL:n uutuudenviehätyksen hälvenemisellä, mutta KHL:n erikoisella sarjaohjelmallakin on vaikutuksensa. Venäläiskiekkopäättäjät halusivat aloittaa kauden jo elokuussa ja pudotuspelit aloitettiin hyvissä ajoin helmikuun puolella. Päätös johtui Venäjällä pelattavista tämän kevään MM-kisoista, joihin Venäjän joukkueelle haluttiin taata pidempi valmistautumisaika.

Suomalainen kiekkoyleisö ei ole tottunut seuraamaan pudotuspelejä helmikuussa. Kun Jokerit hävisi Torpedolle, päättyi Jokereiden kausi jo viikkoa ennen Liigan runkosarjan päätöskierrosta. HIFK:n leirissä ollaan varmasti vahingoniloisia.

Vaikka Jokerit ja HIFK eivät kilpaile enää kaukalossa, jatkuu niiden tuotteinen verinen kilpailu pääkaupunkiseudun jääkiekkokuluttajien rahoista. Jokerit hyötyy suuremmasta ja modernimmasta hallista, mutta menettää etunsa, kun HIFK saa Helsinki Garden –areenansa rakennutettua.

KHL teki sarjaohjelmapäätöksellään ja Torpedo-sarjan tuomaritoiminnallaan Jokereille oman maalin. Kausi päättyi jo ennen suomalaisen jääkiekon ”sesonkiaikaa” ja tuomaritoiminnasta aiheutui vain negatiivista julkisuutta.

HIFK kiittää ja kumartaa. Kevään aikana HIFK voi kiillottaa brändiarvoaan urakalla.

Yritykset: 
Jaa artikkeli: