Tiistai 24.10.2017

Tässä on potentiaalisin suomalainen olympiamitalisti Riossa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.3.2016 23:01
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Petra Olli on voittanut painin alle 60 kiloisten sarjan Euroopan mestaruuden Latviassa Riiassa järjestettävissä kisoissa. Loppuottelussa Olli voitti Ukrainan Oksana Herhelin tylyin lukemin 8-2. Herhel on sarjan hallitseva maailmanmestari.

- Tämähän oli kuin olisi kotikisoissa paininut. Suomalaisia oli huutamassa niin isoin joukoin, todella mahtavaa, että olivat lähteneet kannustamaan minua tänne Latviaan saakka, Olli kommentoi YLE:lle.

Ollin hieno arvokisamitaliputki sai jatkoa. Alle 58 kiloisten sarjassa hän voitti 2014 EM-pronssia. Viime vuonna MM-kisoissa Las Vegasissa hän paini alle 58-kiloisissa hopeaa. Loppuottelussa hän hävisi Japanin Kaori Icholle 0-10, mutta Icho onkin kolminkertainen olympiavoittaja.

Ollin harmiksi alle 60 kiloisten sarja ei ole Rio de Janeiron olympiakisojen ohjelmassa. Hän painii alle 58 kiloisten sarjassa.

Kansainvälisen painiliiton UWW:n rankinglistalla Olli on toisena. Ykkösenä on Icho. Las Vegasissa viime syksynä Olli oli Ichoa vielä valovuoden jäljessä, mutta ikäähän Ollilla on vasta 21 vuotta.

Petra Ollia voi Tero Pitkämäen ja Antti Ruuskasen ohella pitää jopa Suomen potentiaalisimpana olympiamitalistiehdokkaana. Jos hän ei voittaisi mitalia Riossa, olisi se merkittävä pettymys.

Kun naisten paini debytoi olympiakisoissa Ateenassa 2004, naureskeltiin Suomessa lajille. Ollin menestyksen myötä on tapahtunut täyskäännös. Ollin painiottelut kerännevät Suomessa ensi elokuussa tv-ruutujen ääreen miljoonayleisön.

Olli on psyykkisesti erittäin kova urheilija. Kovat odotukset häntä tuskin Riossa kaatavat.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli: