Lauantai 18.11.2017

Hölmöä meininkiä Turussa, hunajapurkissa pimeni pahasti

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.3.2016 20:55
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
|

TPS oli perjantaina Oulussa onnistunut kaatamaan Kärpät jatkoajalla. Lauantaina Turussa 8726 katsojaa oli saapunut jännäämään, josko TPS:n liito jatkuisi playoffeissa. Eipä jatkunut, kun Kärpät otti revanssin pieksemällä turkulaisjoukkueen 6-1.

Kärpät pieksi TPS:ää jääkiekollisissa merkeissä ja TPS halusi maksaa takaisin kuvittelemalla olevansa ilmeisesti vapaaottelussa. TPS:lle jaettiin ottelussa 156 jäähyminuuttia ja valmentajakin poistettiin aitiosta.

TPS:n Patrik Moisio ja Jonne Virtanen sekosivat täysin. Miehet aloittivat tappelun ja Virtanen kävi myös Kärppien maalivahdin Sami Rajaniemen kimppuun. Käsittämättömän aggressiivisena riehunut Moisio oli todella vaikea taltutettava. Hän riuhtoi itsensä tuomareista irti ja yritti hyökätä vielä Kärppien ikonin Lasse Kukkosen, jota tappeleminen ei kiinnostanut.

Moisiolle tuomittiin jäähyjä yhteensä 50 minuuttia ja lisäksi vielä kymmenen minuutin käytösrangaistus. Virtanen selvisi 5+20 minuutin tuomiolla. Liigan kurinpito antanee molemmille lisäsanktioita.

Kun Moisio ja Virtanen olivat suihkussa, sekosi Ilkka Pikkarainen. TPS:n kokenut karju hyökkäsi Kärppien Miska Humalojan kimppuun ja joutui suihkuun. TPS:n valmentajalla Ari-Pekka Selinillä paloivat käämit ja hänetkin poistettiin ottelusta.

Lehdistötilaisuudessa TPS:n apuvalmentaja Jarno Pikkarainen kertoi TPS:n turhautuneen tuomarilinjaan, joka hänen mukaansa on TPS:ää vastaan. Pikkaraisen mukaan Selin menetti hermonsa, koska ei saanut juttutuokioita tuomareiden kanssa, kuten Kärppien valmentaja Lauri Marjamäki.

Playoff-kiekko on tavallisesti vähämaalista, mutta lauantaina mätettiin maaleja urakalla. Lukko pieksi Tapparan 5-0 tasoittaen voitot 1-1:een. Kokenut Toni Koivisto syötti kolme maalia.

Lappeenrannassa SaiPa koki jo toisen tappionsa JYPille hävittyään 2-4. SaiPan puolustuspeli on ollut kahdessa pelissä tuuliajolla ja ryhtiä on tultava, jos SaiPa meinaa jatkaa pelejään ensi torstain jälkeen.

Pelicans on HIFK:ta vastaan hukassa. Perjantaina HIFK voitti Helsingissä 5-1 ja lauantaina Lahdessa 3-0. Kaikki maalinsa HIFK teki ylivoimalla, jota HIFK pääsi pelaamaan ottelussa neljä kertaa.

Liigan perinteinen pudotuspelitrendi yleisömäärien laskusta runkosarjan jälkeen ei jatku. Väkeä oli lauantaina halleissa mukavasti. Lahdessa katsojia oli 4707, Raumalla 4323 ja Lappeenrannassa 4480, joten tosipelit näyttäisivät kiinnostavan yhä.

Seuraavat matsit pelataan tiistaina Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa. Pelicans ja SaiPa ovat 0-2 –tappioasemassa ja periaatteessa jo pakkovoiton edessä. Tappio veisi ne selkä seinää vasten.

Yritykset: 
Jaa artikkeli: