Perjantai 17.11.2017

Pääsiäisen kärsimysnäytelmä Wroclawissa, umpisurkea Suomi reikäjuustoa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.3.2016 20:27
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Huuhkajat sai Wroclawissa tylysti turpaansa
|

Hans Backen ensimmäinen tosikoitos Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentajana ei mennyt putkeen. Puola oli parempi lauantaina Wroclawissa pelatussa harjoitusottelussa nöyryyttävästi 5-0.

Kaikki meni Suomella pieleen jo ensimmäisellä puoliajalla. Taktisesti Suomi antoi pallonhallinnan Puolalle, mutta puolustuspeli ei toiminut, eivätkä suomalaispuolustajat saaneet merkattua puolalaisia kunnolla. Kamil Grosicki ja Pawel Wszolek maalasivat Puolan keskityspalloista kahden minuutin sisällä 2-0 –johtoon. Pelattu oli toisen maalin syntyessä vain 19 minuuttia.

Vielä ennen taukoa Puola siirtyi 3-0 –johtoon Filip Starzynskin kaukolaukauksella. Toisella puoliajalla Wszolek ja Grosicki tekivät illan toiset maalinsa.

Suomelle tuloksen teki häpeälliseksi, ettei Puola edes peluuttanut parasta kokoonpanoaan. Robert Lewandowski ja Jakub Blaszczykowski aloittivat vaihtopenkillä ja Lewandowski otettiin kentälle vasta 63. minuutilla.

Kyse oli harjoitusottelusta, mutta peli paljasti valtavan eron Suomen ja Euroopan paremman tason joukkueen välillä. Backen pelitavan pitäisi tukea Suomen joukkueen vahvuuksia paremmin kuin Mixu Paatelaisen fantasiajalkapallo, mutta pelirohkeutta Suomella ei ollut riittävästi. Puola myös hyödynsi vahvuuksissaan Suomen puolustuspelin heikkoudet eli kaksinkamppailut keskityspalloissa.

Silti Suomen joukkueen tason pitäisi riittää Puolaa vastaan parempaan tulokseen. Ensi tiistaina Oslossa Suomella on edessään kasvojenpesu. Kokeneena valmentajana Backe toivottavasti tajuaa, että pelitavassa on paljon hiomista, eikä näin voi jatkaa.

Backen alaisuudessa Suomi hävisi tammikuussa Ruotsille 0-3 ja Islannille 0-1. Kolmen ottelun yhteismaaliero on 0-9. Vikaa on pelin kaikilla osa-alueilla.

Ensimmäinen peli parhaalla joukkueella oli murheellista katsottavaa. Wroclawissa esitettiin suoranainen pääsiäisen kärsimysnäytelmä.

Kiinassa jalkapallofanit ovat kritisoineet maajoukkueensa esityksiä sanoilla ”juoksentelevat kuin siat” ja ”valmentaja on vain rahastamassa”, eikä tarpeekseen saaneiden suomalaisfanien kritiikki ole tästä kaukana. Antti Muurinen, Stuart Baxter ja Mixu Paatelainen tosin loukkaantuisivat moisesta palautteesta. Backen kanta suomalaisfanien ja median palautteeseen ei vielä ole tiedossa.

Paikat: 
Jaa artikkeli: