Tiistai 22.1.2019

Kaisa Mäkäräisellä riittää arvovaltaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.4.2016 14:27
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Kaisa Mäkäräinen on Teemu Selänteen tyyliin ”one more year –tilanteessa”. Kansa rukoilee häntä jatkamaan, mutta Kaisa venyttää päätöstään ja pitää kansaa jännityksessä. Arvuuttelu pitää hänet sopivasti julkisuudessa kauden jälkeenkin.

Torstaina Mäkäräinen vahvisti jatkavaansa uraansa ainakin ensi kauden. Mahdollisesti Kaisa jatkaisi vielä Pyeongchangin 2018 olympialaisiin. Se riippuu siitä, miten tulevan kausi sujuu.

Kaisa pitää oven avoinna myös ensi talvena Lahdessa järjestettäville hiihdon MM-kisoille. Hänen osallistumisensa niihin kekkereihin olisi kisajärjestäjille loistouutinen. Lahden MM-kisojen lippukauppa sujuu Mäkäräisen kaltaisen tähden avulla paremmin.

Mäkäräinen totesi, että ampumahiihto on hänen sydämessään ykkösenä, mutta hänellä riittää paukkuja Lahteenkin, jos kesäharjoittelu menee hyvin.

Suomen ampumahiihto on käytännössä yhä kuin Kaisa Mäkäräinen. Mari Laukkanen väläyttelee joskus, mutta harva normipenkkiurheilija osaa nimetä yhtään Suomen maajoukkueen miesampumahiihtäjää.

Ampumahiihtoliitto ja olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö voivat tilapäisesti huokaista helpotuksesta. Karu fakta on silti, ettei uusia suomalaishuippuja ole ampumahiihdossa näköpiirissä.

Ampumahiihtoliitto nimesi uudeksi päävalmentajakseen Antti Leppävuoren. Uudella päävalmentajalla on pitkä kokemus. Suomen kansa muistaa Leppävuoren toki Lahden 2001 MM-kisojen häpeällisestä dopingskandaalista.

Mäkäräiselle uusi päävalmentaja kelpaa hyvin.

- Tiedän Antin siltä ajalta, kun olin urheilulukiossa Vuokatissa, joten aivan uudesta tuttavuudesta minulle ei ole kyse. Olen varma, että liitto saa Antista vahvan ja osaavan johtohahmon kehittämään liittomme toimintaa entistä osaavammaksi kaikilla osa-alueilla, koska hänellä on vahva ammattitaito niin valmentamisesta, urheilujohtamisesta kuin myös tutkimuspuolelta, Mäkäräinen sanoo tiedotteessa.

Mäkäräinen antoi aiemmin ymmärtää, että uran jatkopäätös riippuu liiton tarjoamista olosuhteista.

Jaa artikkeli: