Tiistai 18.6.2019

Hieno päivä suomalaisessa futiksessa

Luotu: 
14.7.2016 22:32
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
|

RoPS ja HJK saavuttivat hyvän tuloksen Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen ensimmäisissä osaotteluissa. RoPS taisteli Rovaniemellä 1-1 –tasapelin kroatialaista Lokomotiva Zagrebia vastaan. HJK:n vierasottelu Bulgariassa PFK Beroe Stara Zagoraa vastaan päättyi samoihin lukemiin.

RoPS-Lokomotiva –ottelun molemmat maalit teki RoPSin Abdou Jammeh. Ensin hän osui omiin, mutta korjasi erheensä 87. minuutilla tekemällä tasoitusmaalillaan.

HJK:n Alfredo Morelos vei Bulgariassa seuransa 37. minuutilla johtoon. Veselin Penev tasoitti toisen puoliajan alussa 1-1:een. Joka tapauksessa vierasmaali ja tasapeli olivat HJK:lle kuin voitto, koska ensi torstaina Helsingistä pelattavasta toisesta osaottelusta HJK:lle riittäisi jatkopaikkaan maaliton tasapelikin.

RoPSin haaste Kroatiassa on kovempi. Kotonaan Lokomotiva tuskin pelaa yhtä varovaisesti. Pelaajamateriaaliltaan Lokomotiva on RoPSia kovempi joukkue, mutta Juha Malisen komennossa RoPS on kaatanut Veikkausliigassakin kovempia joukkueita ja viime vuonnahan RoPS otti peräti hopeaa.

Torstain otteluissa HJK ja RoPS osoittivat, ettei Veikkausliigan taso ole vitsi, kuten analysoitiin vielä muutama vuosi sitten ennen kuin HJK eteni 2014 Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.

Toiset osaottelut pelataan ensi viikon torstaina Zagrebissa ja Helsingissä.

Jaa artikkeli: