Keskiviikko 12.12.2018

Tyly fakta: Leijonien World Cup-pakki ei mahtunut NHL:ään

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.10.2016 23:10
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Suomi ei menestynyt jääkiekon World Cupissa. Suurin puute löytyi tietysti maalinteosta, kun kolmessa ottelussa saatiin aikaiseksi vain yksi maali. Mutta puolustuskaan ei vakuuttanut.

Suomen seitsemästä World Cup –puolustajasta kuusi oli syntynyt 1990-luvulla. Ironista oli, että kokemusta edustanut KHL-pakki Sami Lepistö, 32, oli Suomen paras puolustaja World Cupissa. Lepistölle suunniteltiin aluksi varamiehen roolia, eikä hän päässyt kahdessa ensimmäisessä harjoituspelissä edes tositoimiin.

Chicago Blackhawks ilmoitti maanantaina lähettäneensä Suomen World Cup –puolustajan Ville Pokan AHL-seura Rockfordiin. Pokka ei World Cupissa vakuuttanut. Kanadalaismedia ihmetteli hänen valintaansa turnaukseen, mutta ymmärsi, ettei Suomella ollut juuri vaihtoehtoja.

Pokka, 22, pelasi Rockfordissa myös kaksi edellistä kautta. Kaudella 2013-14 hän voitti Suomi-paidassa nuorten maailmanmestaruuden ja Kärpissä SM-kultaa, mutta NHL:ssä ottelumäärä näyttää hänellä nollaa. Siitä huolimatta hän kelpasi Leijonien viime kevään MM-joukkueeseen, jossa voitti hopeaa, ja MM-esitykset toivat hänelle paikan myös World Cupiin.

Pokka on pelannut AHL:ssä hyvin, mutta World Cup todisti, että NHL-tasolle on vielä matkaa. Lahjakkuutta Pokalla on, mutta nyt mitataan kärsivällisyyttä.

Suomalaispakeista NHL-leiriltä joutui maanantaina sivuun myös Olli Juolevi. Viime talven nuorten MM-kisojen säväyttäjä jatkaa vielä uraansa OHL-junioriliigassa London Knightsin joukkueessa. Vancouver Canucksilla ei ollut hänelle vielä käyttöä.

Juolevi on vasta 18-vuotias. Yksi lisäkausi OHL:ssä ei ole katastrofi.

Suomalaispuolustajat ovat viime vuosina olleet NHL:ssä suorastaan uhanalaisia. Ensi viikolla alkavalla NHL-kaudellakaan tositoimissa ei nähtäne montaakaan suomalaispakkia.

Jaa artikkeli:

Kommentit