Perjantai 24.5.2019

”Paketissa on punainen kieltomerkki ja sana DOPING” – Norjalaislehti vahvistaa Aino-Kaisa Saarisen havainnon

Luotu: 
13.10.2016 18:35
Päivitetty: 
13.10.2016 19:09
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Kolminkertainen olympiamitalisti Therese Johaug murtui tiedotustilaisuudessa torstaina. Johaug kiistää suunnitelmallisen doping-aineiden käytön ja selittää asiaa aurinkovoiteella.
|

Norjalaislehti Aftenposten on käynyt apteekkiostoksilla Italiassa, koska huippuhiihtäjä Therese Johaugin tiedetään ostaneen dopingskandaalin aiheuttanutta lääkettä huulivammaansa italialaisesta Livignon kylästä.

Aftenposten teki saman havainnon kuin suomalainen hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen, jonka ottama kuva italialaisapteekista ostetusta Trofodermin-lääkepaketista julkaistiin Ilta-Sanomissa torstaina.

– Paketissa on punainen kieltomerkki ja sana DOPING, lehti kertoo.

Sen sijaan itse lääketuubissa ei merkintää ole, Aftenposten tarkentaa. Täyttä varmuutta ei lehden mukaan ole myöskään siitä, että Norjan hiihtomaajoukkueen lääkärin Johaugille ostama lääkepaketti olisi ollut aivan samanlainen.

Aino-Kaisa Saarinen puolestaan kertoo Twitter-viestissään käyneensä torstaina ostoksilla apteekissa nimenomaan samaisessa Livignon kylässä, mistä norjalaislääkäri aikanaan osti skandaalilääkkeen. Saarinen on leirillä Livignossa.

– Kävin uteliaisuuttani Livingon apteekissa katsomassa miltä pakkaus näyttää. Voiko tästä paketista lääkäri erehtyä sopingin suhteen? Saarinen kysyy tviitissään. Twitter-viesti kuvineen nähtävissä tämän jutun alaosassa.

Ilta-Sanomien mukaan lääkepaketteihin tulee Italiassa asettaa mainittu doping-merkki, jos lääke sisältää urheilijoilta kiellettyjä aineita.

Johaug kärähti kielletyn klostebol-aineen käytöstä. Norjan hiihtoliitto syyttää asiasta Trofodermin-lääkettä, jota oli käytetty Johaugin auringossa palaneen huulen hoitoon – ja joka sisältää klostebolia. Johaug kiistää käyttäneensä tietoisesti kiellettyjä aineita.

Lue myös: Jälleen dopingskandaali Norjan hiihdossa, Johaug kiistää

Alla Saarisen Twitter-päivitys.

 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Daniel Malinen

Aino-Kaisa saarinen meni apteekkiin, osti huulirasvaa, otti kuvan ja kärähti dopingista. Mitä ihmeellistä tässä on? Kun kaikki otta dopingiea eli huijaavat niin siitä kieltäytyvät eivät pärjää kisoissa. Suomessahan muutes lääkkeissä ei ole doping -mainintaa, esim astmalääke ja diabetes lääke ovat doping -listalla. Kahvi taas poistettiin koko listalta 2003 ja se onkin kait ainoa sallittu douppaus aine.