Keskiviikko 20.2.2019

Kaisa Mäkäräinen Lahden MM-kisoihin? ”Näyttö puuttuu”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.1.2017 19:19
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
|

Kaisa Mäkäräinen voitti viikonloppuna Saksan Ruhpoldingissa kaksi ampumahiihdon maailmancupin osakilpailua. Lauantaina Kaisa oli ykkönen pikakisassa ja sunnuntaina takaa-ajossa.

Viikonloppuna Kaisa ampui vain yhden sakon. Ammuntaongelmista hän pääsi eroon viikossa. Hiihtovauhti Kaisalla on maailmancupissa parasta luokkaa.

Mäkäräisen voittojen lisäksi puhutaan siitäkin, pitäisikö hänelle antaa paikka Lahden MM-kisoihin maastohiihtoon. Suomen maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja Reijo Jylhä vaatii Mäkäräiseltä erillisiä näyttöjä. Pelkät ampumahiihtokisojen näytöt eivät Jylhälle riitä, vaan Mäkäräisen pitäisi osallistua myös maastohiihtokisoihin.

Aikataulujen sovittaminen on vaikeaa. Mäkäräinen haluaa taistella maailmancupin voitosta ja kisaa ensi viikonloppuna ampumahiihdossa Italian Anterselvassa. Maastohiihtokisoihin Ruotsiin hän ei matkaa.

Mäkäräinen on ampumahiihdon maailmancupissa toisena. Kärjessä oleva Tshekin Gabriela Koukalova on häntä 19 pistettä edellä.

Toinen ampumahiihtäjä Mari Laukkanen lienee antanut riittävät näytöt MM-Lahtea varten. Lauantaina maailmancupin sprinttikisassa Toblachissa Laukkanen oli paras suomalainen. Sunnuntaina hän sijoittui Susanna Saapungin kanssa parisprintissä viidenneksi, mikä ylitti odotukset.

Mäkäräiselle tulee toivottavasti näyttötilaisuus, joka Jylhällekin kelpaa. Hänen hiihtovauhtinsa on niin kovalla tasolla, että sen pitäisi riittää MM-kisapaikkaan.

Mäkäräisen valintaa toivovat myös Lahden kisojen järjestäjät sekä suomalaiset hiihtofanit. Mäkäräinen olisi lipunmyynnissä merkittävä valttikortti.

Toivoa sopii, ettei Mäkäräisen kisaaminen Lahdessa kaadu periaatekysymyksiin, joita modernissa huippu-urheilussa ei saisi olla. Ampumahiihdon maailmancup on kuitenkin Mäkäräisen elinkeino ja tuottoisa sellainen.

Jaa artikkeli:

Kommentit