Maanantai 18.2.2019

Kaisa Mäkäräisen hiihto ei kulje, silti saumaa kultamitaleille

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.2.2017 18:32
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Kaisa Mäkäräinen olisi puhtaalla ammunnalla voittanut ampumahiihdon MM-kisoissa Hochfilzenissä jo kaksi mitalia. Perjantain sprinttikisassa Kaisa ampui makuulta kuitenkin kaksi pummia. Sunnuntaina takaa-ajossa Kaisa nousi kultataistoon, mutta yksi pummi viimeiseltä pystypaikalta tiputti hänet seitsemänneksi.

Mäkäräisen mukaan suksi ei kulkenut. Hänen mukaansa huonon suksen piikkiin meni se, että hän oli sunnuntaina vasta seitsemäs.

Mäkäräisen hiihtovauhti ei ole ollut MM-kisoissa toistaiseksi parhaalla tasolla. Se ei silti tarkoita, etteikö hän voisi taistella mitaleista keskiviikon normaalikisassa sekä myöhemmin ohjelmassa olevassa yhteislähtökisassa. Ammunnan onnistuessa hän voi voittaa molemmista lähdöistä vaikka kultaa.

Mäkäräinen saattaa olla MM-kisoissa mukana viimeistä kertaa. Viime keväänä hän ilmoitti jatkavansa uraansa ”1+1 -vuotisella suunnitelmalla”. Arvokisaura saattaa vuoden kuluttua päättyä hyvinkin Pyeonchangin olympialaisiin.

Suomen kansainvälistä tasoa mitataan Mäkäräisellä. Mari Laukkanen ei ole tehnyt lopullista läpimurtoaan ja suomalaismiehet ovat kyntäneet ampumahiihdossa viime vuosina syvällä.

Olli Hiidensalo oli sunnuntaina miesten takaa-ajossa 36:s, vaikka ampui kolme sakkoa. Ainoana suomalaisena takaa-ajoon hyväksytyn Hiidensalon suoritusta voi pitää kauden tuloksiin nähden hyvänä.

Suomen ampumahiihto kaipaisi pikaisesti uusia nimiä kärkisijoille. Hiidensalo, 25, on yksi potentiaalisimmista tulevaisuuden huipuista. Hän ryhtyi panostamaan ampumahiihtoon täysillä vasta puoli vuotta sitten ja kehitystä on tapahtunut.

Maailmanmestarit eivät sunnuntaina yllättäneet ketään. Naisten takaa-ajon voitti Saksan Laura Dahlmeier ja miesten kisan Ranskan Martin Fourcade, joka voitti jo uransa 11. MM-kultansa.

Jaa artikkeli: