Tiistai 22.5.2018

Suomalainen futisshokki, arvostettu valmentaja sai potkut

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.2.2017 14:03
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Jalkapallon Veikkausliigan vuoden 2015 mestari ja viime vuoden pronssijoukkue Seinäjoen Jalkapallokerho vapautti perjantaina valmentajansa Simo Valakarin tehtävistään. SJK:n päätös on järisyttävä, koska Valakari on erittäin arvostettu valmentaja.

SJK:n seurajohto vahvistaa, ettei Valakari jatka valmentajana. SJK:sta asiaa ei haluta kommentoida enempää.

Valakari, 43, aloitti SJK:n valmentajana 2012. Hän nosti seuran pääsarjatasolle 2015 ja tuloksena oli silloin heti mestaruus. Viime kaudellakin SJK taisteli mestaruudesta viimeiselle kierrokselle saakka.

Valakaria on kiitelty erityisesti taktisesta osaamisestaan. Hän itse totesi Veikkausliigan menneen 2015-16 taktisesti paljon eteenpäin. Ulkopuolinen voi todeta, että Valakarilla itsellään on tässä merkittävä ansio.

Järjellistä perustetta Valakarin erottamisella kuutta viikkoa ennen kauden alkua ei ole. SJK:n vaitonainen tiedotuspolitiikkakin hämmästyttää.

Valakarilla ja seurajohdolla lienee menneet sukset ristiin. Suomalaisessa urheilukulttuurissa ”kukkotappelut” ovat valitettavan yleisiä. Henkilökohtainen egoismi menee useasti itse asian eli urheilun ja urheilubisneksen kehittämisen edelle.

Valakarin korvaajaksi tulee Sixten Boström. Ruotsissa Örebrota 2008-12 valmentanut Boström valmensi HJK:n 2013 Suomen mestariksi. Keväällä 2014 HJK antoi hänelle potkut.

Boström on HJK:n alkukauden 2014 kompuroinnista huolimatta arvostettu valmentaja. Nyt hän pääsee todistamaan, onko hän Valakarin veroinen.

SJK tarjosi loppuviikosta lööppejä myös pelaajapuolelta. Keskikenttäpelaaja Matej Hradeckyn kausi on ohi ja puolustaja Juhani Ojala siirtyy Ruotsin pääsarjaan BK Häckeniin.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: