Maanantai 18.2.2019

Kaisa Mäkäräiselle uran kuudes MM-mitali

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.2.2017 13:42
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Kaisa Mäkäräinen toisti Hochzfilzenin MM-kisoissa Oslon vuoden takaiset tapahtumat. Hän saavutti mitalin ampumahiihdon MM-kisoissa viimeisessä kilpailussa. Yhteislähdössä Mäkäräinen saavutti pronssia.

Mäkäräinen ampui ensimmäiseltä ampumapaikalta yhden sakkokierroksen. Kolmella jälkimmäisellä ampumapaikalla hän ampui puhtaasti. Tshekin Gabriela Koukalova putosi viimeisellä lenkillä Mäkäräisen kyydistä.

- Ei ollut helppo mitali. Viimeiselle lenkille lähtiessäni ajattelin tämän olevan urani tärkein kierros. Pellolla en uskonut, että saavuttaisin muut, Mäkäräinen sanoi.

Mäkäräinen totesi mitalin olevan iso asia. Hän kisasi MM-kisoissa mahdollisesti viimeistä kertaa. Mäkäräisen ura saattaa päättyä vuoden kuluttua Pyeongchangin olympiatalven jälkeen.

Mäkäräinen on voittanut urallaan kuusi MM-mitalia. Hanty-Mansijskin MM-kisoissa 2011 hän voitti takaa-ajossa kultaa ja sprinttikisassa hopeaa. Yhteislähdön pronssia Mäkäräinen on saavuttanut Ruhpoldingissa 2012, Oslossa 2016 ja Hochfilzenissä 2017. Kontiolahdella 2015 Mäkäräinen oli pronssilla normaalikisassa.

Suomalaisittain MM-kisat sujuivat yli odotusten. Mari Laukkasen normaalikisan nelostila oli suomalaisittain kisojen toinen valopilkku.

Taso on Suomella vain valitettavan kapea. Mäkäräinen ja Laukkanen ovat ainoat kansainvälisen tason huiput. Miesten puolella Olli Hiidensalo on mennyt eteenpäin, mutta ei vielä ole tasolla, että voisi taistella paikasta arvokisoissa 20 joukkoon.

Naisten yhteislähtökisan voitti Saksan Laura Dahlmeier. Hän voitti Hochfilzenissä viisi kultamitalia. Se on MM-kisojen uusi ennätys.

Mäkäräisen edelle ehti yhteislähdössä hopeaa voittanut Yhdysvaltojen Susan Dunklee. Arvokisamitali oli hänelle uran ensimmäinen.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: