Maanantai 18.2.2019

Kaisa Mäkäräinen teki fiksun päätöksen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.2.2017 12:15
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Kaisa Mäkäräinen valittiin Lahden MM-kisoihin, mutta kisoihinhän ei osallistu. Hiihtoliitto ja Mäkäräinen päättivät asiasta yhdessä. Mäkäräinen kisaa ensi viikolla ampumahiihdon maailmancupissa Etelä-Korean Pyeongchangissa.

Mäkäräisellä on mahdollisuus ampumahiihdon maailmancupin sprintticupin voittoon. Lahden kisojen suhteen hänen valintaansa tietyille matkoille ei voitu vahvistaa ennen viikonloppuna hiihdettäviä yhdistelmähiihtoa ja parisprinttiä.

Suomen maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja Reijo Jylhä olisi saattanut valita Mäkäräisen Lahdessa ensi viikolla kisattaville matkoille.

- Olisin halunnut säilyttää mahdollisuuden, että Kaisa olisi ollut tarvittaessa käytettävissä sekä viestissä että 30 kilometrin massahiihtolähdössä, mutta päädyimme yhteistuumin tähän ratkaisuun, sanoo Jylhä Hiihtoliiton tiedotteessa.

Tällä kaudella Mäkäräisellä ei ole takanaan kuitenkaan yhtään maastohiihtostarttia.

- Koska naiset eivät ole hiihtäneet maailmancupissa toisiaan vastaan, ei keskinäistä vertailua ole. Olisi ollut mahdotonta jakaa loppumatkoja, ennen kuin yhtään starttia on täällä MM-kisoissa hiihdetty, Jylhä toteaa.

Suomen menestys ei Lahdessa Mäkäräisen poissaoloon kaadu. Suomella riittää kilpailukykyisiä naishiihtäjiä. Jos Mäkäräiselle ei olisi löytynyt paikkaa Lahden kisamatkoilta, olisi hän turhaan jättänyt Pyeongchangin maailmancupin väliin.

Ampumahiihto on kuitenkin Mäkäräisen leipälaji ja menestys tuo ampumahiihdon maailmancupista mukavasti rahaa. Pyeonchangissa ensi viikolla Mäkäräinen pääsee myös testaamaan ensi vuoden olympiakisojen kilpailupaikkoja.

Lahden MM-kisojen järjestäjille Mäkäräisen poissaolo on pettymys. Mäkäräisen vetovoimalla kisalippuja olisi mennyt kaupaksi lisää.

Arvoitukseksi jää, miten hyvin Mäkäräinen olisi pärjännyt Lahdessa. Ampumahiihdossa hän on tälläkin kaudella ollut hiihtovauhdin osalta kärkinaisia.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Hartikainen

Olen varmaan ainoa, joka ei jaksa Kaisaa... milloin on liian kylmä/kuuma/tms. Draamakuningatar, joka olettaa, että kaikki pyörii hänen ympärillään...

Ja - jos tämä vielä näkyy... - ensin valitaan Lahteen ja sitten "emmä tule kun...".

No joo - oikeasti, Kaisa ja ampumahiihto - ollut joskus kohdallaan vaan ei enää. Jos hiihtovauhti on kohdallaan niin voisi jättää pyssyn pois ja pelkästään hiihtää. Kuitenkin - lehdistön takia vai ihan omasta mielestään - valitusta joka asiasta, aina.