Maanantai 18.2.2019

Mari Laukkanen sensaatio, Kaisa Mäkäräinen tienasi hyvin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.3.2017 17:18
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Suomen naisten kausi ampumahiihdon maailmancupissa päättyi yli odotusten. Mari Laukkanen voitti Holmenkollenilla perjantain sprinttikisan ja lauantaina takaa-ajokisan. Sunnuntaina yhteislähdössä Laukkanen sijoittui kuudenneksi.

Kaisa Mäkäräinen oli sunnuntaina yhteislähdössä kolmas. Hän sijoittui kolmanneksi myös maailmancupissa. Laukkasen sijoitus maailmancupissa oli 26:s.

Laukkanen oli helmikuussa Hochfilzenin MM-kisoissa 15 kilometrillä neljäs ja Mäkäräinen yhteislähdössä pronssilla. Suomella oli kaksi kilpailijaa, jotka kisasivat maailman kärjen tasolla.

Mäkäräinen tienasi tällä kaudella palkintorahoja yhteensä 127 000 euron edestä. Kilpailuista hän sai 122 000 euroa ja niin sanottua "liivibonusta" hänelle kertyi 5000 euroa, joita tuli maailmancupin johtajan keltaisen liivin tai kilpailumuodon johtajan punaisen liivin pitämisestä.

Mäkäräinen sai menestyksestään bonuksia myös henkilökohtaisilta sponsoreiltaan. Hänen kauden tienestinsä ovat suuremmat kuin ampumahiihtoliitto IBU:lta tulleet rahat.

Mäkäräiselle tuleva kausi saattaa olla uran viimeinen. Hänen tavoitteenaan on voittaa se puuttuva olympiamitali ensi helmikuussa Pyeongchangissa.

Myös Laukkanen on Pyeongchangissa mitaliehdokas. Hänen pitkäjänteinen työnsä on kantamassa hedelmää.

Suomen miehet olivat tällä kaudella yhä kaukana kärjestä. Ongelmia on erityisesti ammunnan kanssa. Hiihtovauhtia saatiin päävalmentaja Antti Leppävuoren mukaan kohennettua, mutta ammuntaan tarvittaisiin lisää suoritusvarmuutta.

Suomalaisten kausi ampumahiihdon maailmancupissa päättyi myös surutunnelmissa. Maajoukkuevalmentaja Asko Nuutinen menehtyi perjantain ja lauantain vastaisena yönä. Nuutinen oli edellisellä viikolla saanut sairauskohtauksen.

Joukkueella olivat tunteet pinnassa. Laukkanen katsoi lauantain voittonsa yhteydessä ylös taivaalle ja lähetti kunnioituksensa Nuutiselle yläkertaan. Nuutinen ei ollut enää näkemässä töidensä tulosta.

Jaa artikkeli: