Lauantai 26.5.2018

Krista Pärmäkoskella upea kausi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.3.2017 00:18
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Maastohiihdon maailmancup päättyi sunnuntaina Quebec Cityssa norjalaisjuhliin. Naisten 10 kilometrin kisa päättyi Marit Björgenin voittoon ja miesten 15 kilometrin kisan voiton vei Johannes Hösflot Kläbo.

Myös maailmancupin kokonaiskisat päättyivät norjalaisjuhliin. Miesten ykkönen oli Martin Johnsrud Sundby ja naisten ykkönen Heidi Weng.

Quebecin päätöskisassa viideneneksi sijoittunut Krista Pärmäkoski hiihti parhaan kautensa ja sijoittui maailmancupin kokonaispisteissä Wengin jälkeen toiseksi. Viimeksi suomalaishiihtäjä oli maailmancupin kokonaiskisassa kolmen joukossa 2009, kun Aino-Kaisa Saarinen oli kolmas.

- Kausi lähti hyvin liikkelle, niin totta kai lähdin taistelemaan kokonaiscupista. Olen tosi tyytyväinen, hyvä kausi, kaikki on toiminut ja olen pysynyt terveenä. Ne ovat avainasiat, millä olen pystynyt näinkin hyviin suorituksiin. Totta kai myös muut urheilijat, huolto ja staffi tsemppaavat toisiaan. Iso kiitos kaikille, jotka tässä hommassa ovat mukana, tällä kaudella 11 kertaa podiumille noussut Pärmäkoski kiitteli Hiihtoliiton tiedotteessa.

Pärmäkoski onnistui myös Lahden MM-kisoissa. Siellä hän voitti yhdistelmäkisassa hopeaa ja viestissä pronssia.

Maailmancupin kokonaistuloksissa muista suomalaisista kymmenen parhaan joukkoon ylsivät myös kahdeksanneksi päätynyt Kerttu Niskanen ja kymmenenneksi sijoittunut Laura Mononen. Jälkimmäiselle kausi oli uran paras toistaiseksi.

Suomen miehet eivät yltäneet Quebecissa sunnuntaina kärkitiloille. Sami Jauhojärvi oli parhaana suomalaisena 16.s.

Matti Heikkinen sijoittui maailmancupin loppupisteissä neljänneksi. Kauden kohokohdat osuivat tietysti Lahden MM-kisoihin, missä Iivo Niskanen voitti 15 kilometrillä kultaa ja Heikkinen 50 kilometrillä pronssia. Parisprintissä Niskanen ja Jauhojärvi olivat pronssilla, vaikka norjalainen lopussa kaatoi Niskasen.

Yhdistetyn maailmancupin kausi sai suomalaisittain hienon päätöksen, kun Eero Hirvonen sijoittui Schonachissa neljänneksi ja Ilkka Herola viidenneksi.

- Huikea fiilis päättää kausi tällaiseen viikonloppuun ja sijoitukseen maailmancupissa. Aika tyhjä olo, pitkä kausi takana ja steppi viime vuodesta huikea. Nyt rentoutumaan muutamaksi viikoksi ja sitten keskittymään ensi kauteen, maailmancupissa kahdeksanneksi päätynyt Hirvonen sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Herola oli maailmancupin pisteissä seitsemäs.

- Kyllähän tämä kausi nytkähti mukavasti eteenpäin. Pojat alkavat kasvaa miehiksi, kova ja pitkä pohjatyö mikä on tehty, alkaa kantaa hedelmää. Fysiikka alkaa riittämään ja henkinen kapasiteetti parantuu. Pojat ovat alkaneet ymmärtämään sen, että heillä on oikeasti mahdollisuuksia pärjätä, Suomen päävalmentaja Petter Kukkonen analysoi.

Suomen yhdistetyssä on ollut monta lamavuotta. Kaudella 2006-07 Hannu Mannista juhlittiin maailmancupin voittajana ja Anssi Koivuranta oli tuolloin seitsemäs, mutta sen jälkeen Suomen taso oli pitkään laskussa. Nuoret Herola ja Hirvonen ovat kääntäneet kurssia.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: