Keskiviikko 23.5.2018

KalPalle jo toinen voitto, Tapparalla itsetutkiskelun paikka

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.4.2017 21:20
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Kevään kiekkosensaatio Kuopion KalPa on kahden voiton päässä ensimmäisestä Suomen mestaruudestaan. Torstaina pelatussa Liigan toisessa finaaliottelussa Kuopiossa KalPa voitti Tapparan 3-2.

KalPa oli ensimmäisessä erässä aika heikko.

- Ensimmäisessä erässä emme päässeet lähellekään ydintä, onneksi Tappara teki vain yhden maalin. Tyytyväinen olen siihen, että pystyimme tekemään ryhtiliikkeen kesken pelin, KalPan valmentaja Virta sanoi Nelonen Pron haastattelussa.

Toisessa erässä KalPa paransi tasoaan selvästi. Matias Myttynen ja Jyri Junnila nostivat KalPan 2-1 -johtoasemaan. Kolmannessa erässä puolustaja Niko Mikkola, viime vuoden nuorten maailmanmestari teki Dominik Hrachovinan torjumasta paluukiekosta voittomaalin.

- Toisessa erässä aloimme hyökätä ja pysyä kiekossa. Kolmanteen saatiin huikea lähtö, ja pelattiin todella kypsästi johtoasemaa, kommentoi Virta.

Valtteri Kemiläinen kavensi lopussa 2-3:een. Se ei riittänyt Tapparalle.

- Pulssi ei pysynyt kurissa, eikä tähän aikaan vuotta tarvitsekaan pysyä, Virta sanoi.

Maalivahtipeli oli jälleen ratkaisevassa roolissa ja KalPalle on maalivahtipelistä selvää etua. KalPan Eero Kilpeläinen torjui 31 ja Hrachovina vain 11 laukausta.

KalPa on ratkaissut maalipaikoistaan kahdessa ensimmäisessä finaalissa kovalla prosentilla. KalPa myös puolustaa fiksusti ja pitää viisikkonsa tiiviinä. Jussi Tapolan johtama Tapparan valmennustiimi ei ole löytänyt avainta KalPan viisikkopelin sekoittamiseksi.

Seuraava tilaisuus on lauantaina Tampereella. Jos silloinkin Tappara häviäisi, olisi mestaruus katkolla KalPalle ensi maanantaina Kuopiossa.

Jaa artikkeli: