Keskiviikko 20.6.2018

Kimi Räikkösen paineet kasvavat, seuraajasta huhutaan jo

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.4.2017 13:01
  • Kuva: EPA / Alloverpress / Diego Azubel / Autotoday
    Kuva
|

Kimi Räikkönen on saanut alkukauden esityksistään niskoilleen murskakritiikkiä. Siinä missä suomalaismedia on spekuloinut Räikkösen ongelmien johtuvan Ferrari-autosta tai renkaista, on italialaismedia arvioinut vikaa olevan Räikkösessä itsessään.

Räikkösen sopimus on Ferrarin kanssa katkolla tämän vuoden lopussa. Jos tulokset eivät loppukesään mennessä kohene, pidetään Räikkösen jatkomahdollisuuksia heikkoina.

F1 on tulosurheilua. Jos Räikkönen häviää toistuvasti Mercedes-kuskeille, kun tallikaveri Sebastian Vettel taistelee voitoista, ei Räikkösen voi sanoa menestyvän. Ferrarin tavoitteena on, että Räikkönen veisi Mercedes-kuskeilta pisteitä pois, jotta Ferrari voisi voittaa merkkimestaruuden.

Formula ykkösten sopimuksesta tiedotetaan tavallisesti loppukesästä tai alkusyksystä, mutta neuvotteluja käydään jo hyvissä ajoin keväällä. Ferrarille on tyrkyllä kyllä tarjokkaita. Italiassa huhutaan, että Daniel Ricciardo ottaisi Räikkösen paikan 2018.
Ricciardo ja Vettel ajoivat 2014 tallikavereina Red Bullilla. Silloin Ricciardo oli nopeampi ja Vettelin oli ”pelastauduttava” Ferrarille.

Ferrari on kiinnostunut myös Max Verstappenista, mutta Red Bull ei ole halukas luopumaan kultakimpaleestaan halvalla. Verstappenin jatkoa Red Bullilla pidetään todennäköisempänä kuin Ricciardon.

Jokerikorttina arvuuttelussa on Romain Grosjean. Hän pärjännyt Ferrarin kanssa yhteistyötä tekevän Haasin palveluksessa hyvin ja 2012-13 Grosjean laittoi Räikkösen koville Lotus-tallissa.

Vettelilläkään ei ole ensi kaudesta sopimusta Ferrarille. Alkukauden menestyksensä myötä hän voi kyllä sinetöidä jatkosopimuksensa.

Maaliskuussa huhuttiin, että Lewis Hamilton siirtyisi Ferrarille ja Sebastian Vettel ottaisi hänen paikkansa Mercedeksellä. Hamilton on useaan otteeseen todennut, että haluaisi ajaa uransa aikana vielä Ferrarilla. Mercedes-sopimuskin on aina irtisanottavissa, kuten Nico Rosberg osoitti.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Ehkä ymmärryksessäni on toimittajiin verrattuna jotain hämärää, sillä en mitenkään kykene näkemään Räikkösen suoriutuneen huonosti. Hänhän on ollut välittömästi moninkertaisten maailmanmestarien jälkeen melkein samoilla sekunneilla seuraava, Aino jonka hänen olisi teoriassa pitänyt voittaa on Bottas jolla ilmeisesti on kuitenkin parempi auto.
Jos asiaa taas ajattelee Ferrarin sisäisenä, niin eiväthän molemmat kuskit voi millään voittaa vaan ainoastaan toinen. Nyt se on ollut moninkertainen maailmanmestari Vettel.
Kimin suoritus on siis minun ymmärrykselläni ollut loistava. Tietenkin jos epärealistisesti odotetaan että hän voittaisi joka kisan niin silloinhan hänet saadaan epäonnistuneeksi. Silloinkin vain vähän!

Risto Salonen

Sopii Ferrarille paljon paremmin, että saksalainen voittaa italialaisella autolla saksalaisen auton. Olisihan se ikävää, jos suomalainen tekisi sen.
Jos Vettel ei ole tyytyväinen tällä kaudella, hän siirtyy Mersulle, ja se olisi kauhun paikka Ferrari-leirissä, koska v 2018 Mersu saisi Hamiltonin ja Vettelin avulla kaiken. Ferrarilla ei olisi edes kunnon kuskeja silloin, kun Kimi ja Vettel lopettaisivat.
Vettel pitää siis pitää tyytyväisenä vaikka sitten Kimin kustannuksella.