Sunnuntai 24.6.2018

Shokki Kölnissä: Valko-Venäjä pesi Suomen jääkiekon MM-kisahaussa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.5.2017 14:20
  • Kuva: All Over Press
    Kuva
|

Suomi ei saanut järjestettäväkseen jääkiekon 2021 MM-kisoja. Voiton perjantaisessa äänestyksessä Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n kongressissa vei Valko-Venäjän ja Latvian yhteishakemus.

MM-kisakaupungit 2021 ovat Latvian pääkaupunki Riika ja Valko-Venäjän pääkaupunki Minsk. Riiassa pelattiin viimeksi MM-kiekkoa 2006 ja Minskissä 2014. Silloin ne olivat ainoita kisakaupunkeja.

Suomi sai MM-kisat järjestettäväkseen 2022. Suunnitelmana on, että Suomi järjestää kisansa Helsingissä ja Tampereella, missä kisanäyttämönä pitäisi olla uusi areena.

Vuonna 2022 järjestetään myös Pekingin olympiajääkiekko. NHL lienee silloin mukana taas olympialaisissa, joten Suomen MM-turnaus ei välttämättä innosta merkittäviä määriä NHL-pelaajia.

Valko-Venäjän poliittinen tilanne herättää kritiikkiä presidentti Aleksander Lukashenkon johtaman diktatuurin takia, mutta Kansainvälinen Jääkiekkoliitto ei moisesta välitä. Valko-Venäjä saa MM-kisat järjestettäväkseen toisen kerran seitsemän vuoden sisällä.

Lukashenko on jääkiekkofani ja pelaa kiekkoa itsekin. Hän istui 2014 MM-kisoissa kunnia-aitiossa IIHF:n puheenjohtajan Rene Faselin vieressä. MM-finaalissa heidän seurassaan oli Venäjän presidentti Vladimir Putin.

Juttua päivitetty klo 15.45. Suomi sai vuoden 2022 MM-kisat.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: