Sunnuntai 27.5.2018

Chile voitti, videotarkistukset kunniaan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.6.2017 23:54
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Jalkapallon MM-esikisaturnaus Confederations Cup jatkui sunnuntaina kahdella ottelulla. Euroopan mestari Portugali jäi Meksikon kanssa 2-2 -tasapeliin ja kaksi viimeistä Etelä-Amerikan mestaruutta voittanut Chile kukisti Afrikan mestari Kamerunin 2-0.

Portugali johti Kazanissa Meksikoa vastaan kahdesti. Ottelu päättyi dramaattisesti, kun Meksikon Hector Moreno tasoitti toisen jakson yliajalla 2-2:een.

Voitto olisi ollut Portugalille arvokas jatkopaikan kannalta. Nyt jatkopaikka edellyttänee Portugalilta voittoa isäntämaa Venäjästä ensi keskiviikkona Moskovassa.

Chile oli Kamerunia vastaan selvästi parempi joukkue, vaikka toisella puoliajalla Kamerun laittoikin hyvin hanttiin. Arturo Vidal teki voittomaalin 81. minuutilla ja yliajalla Chilelle osui vielä Eduardo Vargas.

Kahta Chilen maalia tarkastettiin videolta. Ensimmäinen maali ensimmäisen puoliajan lopulla hylättiin paitsiona, mutta Vargasin maali hyväksyttiin.

Konservatiivisimmat futiksen ystävät ovat vastustaneet videotarkastuksia, mikä ymmärrettävästi on herättänyt kritiikkiä. Chilen ja Kamerunin ottelussa tuli selväksi, että videotuomarointi on tarpeen. Onhan jalkapallon arvoturnauksissa nähty lukuisia oikeusmurhia.

Vidalin ja Alexis Sanchezin tähdittämä Chile näytti Kamerunia vastaan, miksi se on voittanut kaksi perättäistä Etelä-Amerikan mestaruutta. Chileä pidetään Confederations Cupin suurimpana voittajasuosikkina.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: