Sunnuntai 26.5.2019

Torstai tarjosi synkän suomalaisen eurofutisillan

Luotu: 
13.7.2017 21:36
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Veikkausliigan joukkueiden europelit uhkaavat päättyä jo ensi viikolla. IFK Mariehamn hävisi Mestareiden liigan karsinnassa kotiottelussaan keskiviikkona Legia Varsovalle Ahvenanmaalla 0-3. Torstaina puolestaan HJK ja VPS hävisivät Eurooppa-liigassa.

HJK hävisi Makedonian Tetovossa KF Shkendijalle 1-3. HJK oli ensimmäisellä jaksolla johtanut Ousman Jallown maalilla 1-0. Juuri ennen taukoa Besart Ibraimi tasoitti rangaistuspotkusta 1-1:een ja samainen mies teki toisella puoliajalla vielä kaksi maalia, joista jälkimmäisen rankkarista.

HJK:n Hannu Patronen sai jälkimmäisessä rankkaritilanteessa punaisen kortin. Hän on sivussa ensi torstaina Helsingissä pelattavasta Shkendija-ottelusta.

VPS hävisi Kööpenhaminassa Bröndbylle 0-2. Teemu Pukki vastasi Bröndbyn avausmaalista. Toinen Bröndbyn suomalaispelaaja Paulus Arajuuri istui vaihtopenkillä.

HJK teki Makedoniassa arvokkaan vierasmaalin. HJK menisi jatkoon, jos voittaisi Helsingissä 2-0. Tulos ei ole mahdoton saavutettava, koska vastustajan pelaajamateriaali ei ole HJK:n materiaalia tasokkaampaa.

VPS:n tilanne on vaikeampi. Bröndby on astetta kovempi joukkue ja kahden maalin takaa-ajoasema on tukala lähtökohta.

Mikäli kaikki HJK, VPS ja IFK Mariehamn ovat ensi viikolla ulkona, voi Veikkausliigan seurojen europeliurakkaa luonnehtia pettymykseksi. Tietysti pelaajamateriaalin valossa alisuorittamiseen olisi sortunut vain HJK.

Jaa artikkeli: