Lauantai 26.5.2018

Huhut kuumenevat Formula ykkösissä, kovia uutisia tulossa?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.7.2017 10:39
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Formula ykkösten siirtohuhut käyvät heinäkuussa kuumina. Tänä kesänä huhuilua on entistäkin enemmän, koska kärkitalleissa Mercedeksellä ja Ferrarilla on sopimuksia katkolla.

Sebastian Vettelin ja Lewis Hamiltonin väitetään vaihtavan tallipaikkoja. Vettel siirtyisi Mercedekselle ja Hamilton Ferrarille. Vettelin sopimus Ferrarin kanssa päättyy sopivasti tämän kauden jälkeen ja Hamilton voisi aina neuvotella Mercedes-sopimuksensa irti.

Vettelin tallikaverina Mercedeksellä ajaisi Valtteri Bottas. Ferrarilla ajaisi ensi kaudella Hamiltonin tallikaverina joko Kimi Räikkönen tai Romain Grosjean.

Ferrari on ollut kiinnostunut Max Verstappenin ja Daniel Ricciardon palkkaamisesta. Tuoreimpien tietojen mukaan molemmat olisivat jäämässä kuitenkin Red Bullille. Ricciardon sopimus Red Bullin kanssa jatkuu kauden 2018 ja Verstappenin sopimus 2019 loppuun.

Liian suuria rahasummia Ferrari ei halua Red Bullille pulittaa. Ricciardon Ferrari voisi saada 2018 ja Verstappenin 2019 aivan vapaalla siirrolla.

Kuljettajavaihdoksia saatetaan nähdä F1:ssä jo heinäkuussa. Auto Bildin mukaan Renault neuvottelee Red Bullin Carlos Sainzin sopimuksen ostamisesta. Red Bull on valmis luopumaan Sainzista ja ottamaan tämän tilalle kakkostalliinsa Toro Rossolle nuoren lupauksen Pierre Gaslyn, joka on viime kauden GP2-mestari.

Renault antaisi Sainzin tieltä Jolyon Palmerille potkut. Sainz ajaisi Renaultilla kilpaa jo kahden viikon kuluttua Unkarin kisassa.

Fernando Alonso on neuvotellut niin Ferrarin, Mercedeksen kuin Renaultinkin kanssa. Hänen ainoaksi vaihtoehdokseen on kuitenkin jäämässä McLaren. Toistaiseksi ei ole tietoa, jatkaako McLaren yhteistyötä Alonson ja nykyisen moottorivalmistajansa Hondan kanssa, sillä Honda saattaa vetäytyä F1:stä tämän kauden jälkeen.

Yksi kuumista huhuista romuttui tänä viikonloppuna. Mercedes ilmoitti tehneensä jatkosopimuksen öljy-yhtiö Petronasin kanssa.

Entinen F1-talliomistaja Eddie Jordan oli väittänyt, että Mercedes vetäytyisi F1:stä kauden 2018 jälkeen. Jordan perusteli asiaa sillä, että Mercedeksen sponsorisopimukset päättyisivät tuolloin.
Mercedes on sitoutunut olemaan F1:ssä mukana vuoteen 2020.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: