Torstai 19.7.2018

Tampereella on futisbuumia

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.7.2017 12:43
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Suomalainen seurajoukkuefutis kiinnostaa yhä enenevissä määrin. HJK ja HIFK ovat vetäneet Helsingissä hienoja yleisömääriä jo useamman kauden ajan, eikä pelkästään Stadin derbyissä. Buumia on nähtävissä Helsingin ulkopuolellakin.

Sunnuntaina Ilveksen ja HJK:n peliä Veikkausliigassa seurasi paikan päällä 5050 katsojaa. HJK tietysti kiinnostaa Helsingin ulkopuolellakin, mutta Ilveksen muissakin kotipeleissä on ollut paljon väkeä. Kesäkuussa Ilves-SJK -ottelussa katsojia oli Tampereella 2846 ja heinäkuun alussa KuPS-ottelussa 3784 katsojaa.

Kotiyleisölle Ilves tarjosi sunnuntaina mieluisan tuloksen. HJK joutui taipumaan 1-1 -tasapeliin.

- Olen ylpeä siitä asenteesta, millä pelaajat lähtivät otteluun. Olimme samantien käynnissä, ja niin oli myös yleisö. Se antoi meille itseluottamusta matkaan. Enemmänkin olisi ollut otettavissa, mutta hyvään suuntaan meidän pelimme kehittyy, kommentoi Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss seuransa verkkosivuilla.

Ilves jatkaa sarjataulukossa viidentenä ja taistelee tiukasti ensi kauden eurokenttäpaikoista. HJK:n sarjajohto kuroutui tasapelin myötä kuuteen pisteeseen. Sarjakakkonen VPS voitti Vaasassa FC Interin 3-2.

FC Lahti pelasi kotiottelussaan RoPSia vastaan 1-1 -tasapeliin. Lahdessa katsojia oli 4099 ja Vaasassa 2306, mikä on selkeä osoitus kotimaisen futiksen kasvavasta kiinnostuksesta.

Veikkausliigan myrheenkryyni JJK jatkoi tappiosarjaansa hävittyään Jyväskylässä SJK:lle 0-2. JJK:n pelaajamateriaali ei riitä Veikkausliigaan. Heikko menestys näkyy myös yleisömäärässä, sillä katsojia sunnuntaina oli vain 1745.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: