Keskiviikko 20.2.2019

Suomalaisten eurofutispelit ohi, taso ei riittänyt

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.7.2017 23:35
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
|

HJK ja VPS putosivat jatkosta jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnassa toisella kierroksella. Samalla kaikkien Veikkausliigan joukkueiden europelit tulivat tältä kaudelta päätökseensä.

HJK:lle ei riittänyt Helsingissä 1-1 -tasapeli makedonialaista KF Shkendijaa vastaan, kun ensimmäisen pelin Tetovossa Shkendija oli voittanut 3-1. VPS voitti Vaasassa tanskalaisen Bröndbyn 2-1, mutta hävisi otteluparin yhteismaalein 2-3 Bröndbyn voitettua Kööpenhaminassa 2-0.

HJK johti Helsingissä pitkään 1-0 Shkendijan maalattua omiin. Toisella puoliajalla Ivan Celikovic tasoitti 1-1:een.

- Luultiin, että syöttävät takaviistoon. Ei ehditty peittämään sitä. Lähti sitten ehkä se terävin fiilis pelistä, kommentoi HJK:n puolustaja Ville Jalasto tasoitusmaalia, joka ratkaisi ottelun.

Jalaston mukaan HJK:lla riitti kyllä työmoraalia, vaikka peli välillä hitaahkolta näyttikin.

- Me pidetään palloa ja yritetään jauhaa, niin se näyttää ehkä vähän laiskalta. Kaikki teki siellä kentällä kuitenkin duunia ja loppuun asti yritettiin. Vaikeaa on murtaa tommoista joukkuetta, joka pelaa fiksusti ja puolustaa ja hyökkää vahvasti. Ei se mun mielestäni yrityksestä jäänyt kiinni.

Jalasto painotti HJK:n pelanneen hyvää joukkuetta vastaan.

- Meidän tasoinen joukkue. Pärjäisi varmaan aika hyvin Veikkausliigassa. Pari tosi taitavaa kaveria kärjessä.

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo ei halunnut jossitella. Hän myönsi Shkendijan paremmuuden.

- Kyllä vastustaja kaksi kertaa 90 minuutin aikana näytti, että oli parempi joukkue ja ansaitsi jatkoonpääsyn. Ei siitä jää epäselvyyttä, Lehkosuo sanoi.

HJK:n kehno esitys viime viikolla Makedoniassa ratkaisi jo paljon.

- Me parannettiin ekasta pelistä selvästi ja saatiin tästä peli aikaiseksi. 1-0 -johtoon ja omat hetkemme. Vaarallisia tilanteita siinä muutamia ja maalipaikkoja, joista ei tehty. Vastustaja oli vaarallinen läpi ottelun ja tekivät sen ratkaisevan maalin. Muuri tuli eteen 1-1 -tilanteessa, Lehkosuo analysoi.

- Ei me huonolle joukkueelle hävitty. Mutta ehkä siellä hyökkäyksessä ja pelin rakentelussa tokalla puoliajalla tuntui, että vähän heikkeni, Lehkosuo jatkoi.

HJK voi nyt ruveta keskittymään kotimaisiin peleihin. Tavoitteena olisi voittaa Veikkausliigan mestaruus, jota joukkueelle ei ole tullut kauden 2014 jälkeen.

- Tietysti ollaan pettyneitä. Meidän isoin tavoite ennen kauden alkua oli Veikkausliigan voitto ja nyt aletaan keskittyä siihen. Ollaan Suomen Cupin finaalissa myös. Paljon on pelissä vielä jatkossa. Huomenna paistaa taas aurinko ja mennään eteenpäin, Lehkosuo sanoi.

HJK ja VPS taistelevat mestaruudesta tiukimmin. VPS on Veikkausliigassa toisena kuusi pistettä HJK:ta perässä. Europelit eivät enää ”häiritse” kumpaakaan, joten jossittelun varaa ei ole.

Jaa artikkeli: