Lauantai 21.7.2018

Suomi nousi Rion aallonpohjasta MM-uinneissa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
30.7.2017 22:49
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Uinnin MM-kisat päättyivät sunnuntaina Budapestissa. Odotetusti suomalaiset eivät voittaneet yhtään mitalia.

Ehdoton valopilkku suomalaisittain oli Ari-Pekka Liukkosen finaalipaikka 50 metrin vapaauinnissa. Liukkonen sijoittui kuudenneksi ajalla 21,67, joka oli hänen uransa toiseksi paras.

Rion olympialaiset olivat Liukkoselta viime vuonna pettymys. Tällä kaudella hän on mennyt eteenpäin. Liukkosella on kaikki mahdollisuudet taistella mitaleista tulevien vuosien arvokisoissa, kuten Tokion 2020 olympialaisissa.

Suomalaiset saavuttivat Budapestista myös viisi välieräpaikkaa. Mimosa Jallow ja Veera Kivirinta pääsivät pitkän radan MM-kisoissa välieriin ensimmäistä kertaa.

Matti Mattssonin, Jenna Laukkasen ja Matias Kosken tapauksissa näkyi heidän kautensa rikkonaisuus. Kaikilla kolmella on varaa parempaankin.

Rio de Janeiron olympiakisat olivat Suomen uinnin osalta ehdoton pettymys. Budapest osoitti, että aallonpohja on sivuutettu. Mitalit ovat MM- tai olympiakisoissa todella kovan työn takana, mutta mahdottomasta unelmasta ei ole kyse.

Budapestin kisoissa tehtailtiin peräti kymmenen maailmanennätystä. Yhdysvaltalainen Caeleb Dressel voitti peräti seitsemän kultamitalia ja sivusi samalla Michael Phelpsin MM-kisojen kultamitaliennätystä.

Ruotsalainen Sarah Sjöström voitti kolme MM-kultaa ja yhden hopean. Lisäksi hän ui kaksi maailmanennätystä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit