Perjantai 22.6.2018

Leijonat aloittaa MM-kisat erikoisella matsilla

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.8.2017 18:15
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Tanska toimii jääkiekon MM-kisojen isäntänä 2018 ensimmäistä kertaa. MM-turnaus pelataan maan pääkaupungissa Kööpenhaminassa sekä pienessä noin 48 000 asukkaan Herningin kaupungissa, joka lukeutuu Tanskan jääkiekon keskuksiin.

MM-kisojen peliohjelma julkistettiin tiistaina. Suomi pelaa avausottelunsa Herningissä MM-kisojen ensikertalaista, eksoottista Etelä-Koreaa vastaan 5. toukokuuta.

Vielä vuosituhannen vaihteessa harva olisi uskonut, että Suomen ja Etelä-Korean välinen jääkiekon MM-kisaottelu pelattaisiin tanskalaisessa pikkukaupungissa. Ensi toukokuussa moinen on kuitenkin totta. Se kertoo faktasta, että jääkiekko kansainvälistyy, vaikka maailman rahakkain kiekkoliiga NHL on päättänyt sisäisten ongelmiensakin (Kansainvälisen Olympiakomitean tarjoaman huonon sopimuksen lisäksi NHL:n pelaajayhdistyksen ja seuraomistajien erimielisyyksien takia) myötä jäädä Pyeongchangin 2018 olympiakisoista pois.

Kun NHL ei ole mukana olympialaisissa, saattaa Tanskan MM-kisoihin tulla NHL-pelaajien vyöry. Etelä-Korean joukkue lienee kisoissa heittopussi muutamasta kahden passin kanadalaisestaan huolimatta. Leijonat ja muut korealaisten vastustajat saattavat takoa taululle tylyjä lukemia.

Suomen ja Etelä-Korean kohtaaminen Herningissä ei välttämättä ole maiden ensimmäinen jääkiekon A-maaottelu. Etelä-Korea osallistuu joulukuussa Moskovan EHT-turnaukseen ja isännöi helmikuussa Pyeongchangissa olympiajääkiekkoa. Suomi ja Etelä-Korea eivät pelaa Pyeongchangissa samassa alkulohkossa, mutta saattavat kohdata toisensa pudotuspeleissä, koska sarjasysteemissä kaikki etenevät alkulohkostaan jatkoon ainakin puolivälieräkarsintavaiheeseen.

Tanskan kisoissa Suomi kohtaa alkulohkossaan Herningissä Etelä-Korean lisäksi Latvian, Norjan, Tanskan, Kanadan, Saksan ja Yhdysvallat. Kööpenhaminan lohkossa pelaavat Ruotsi, Venäjä, Tshekki, Ranska, Valko-Venäjä, Sveitsi, Slovakia ja Itävalta.

Kummankin lohkon neljä parasta etenee molemmissa kisakaupungeissa pelattaviin puolivälieriin. Välierät ja mitaliottelut pelataan Kööpenhaminassa.

Suomen ottelut jääkiekon MM-kisoissa 2018:

Lauantai 5.5. Etelä-Korea
Sunnuntai 6.5. Latvia
Tiistai 8.5. Norja
Keskiviikko 9.5. Tanska
Lauantai 12.5. Kanada
Sunnuntai 13.5. Saksa
Tiistai 15.5. Yhdysvallat

Puolivälierät pelataan torstaina 17.5., välierät lauantaina 19.5. ja mitaliottelut sunnuntaina 20.5.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: