Maanantai 23.7.2018

Lontoon hehkutetusta finaalista vietiin jännitys noroviruksella

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.8.2017 00:42
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Etelä-Afrikan Wayde van Niekerk voitti odotetusti kultaa Lontoon MM-kisojen 400 metrin juoksussa. Finaalista oli jännitys poissa, kun van Niekerkin ykköshaastajaa Botswanan Isaac Makwalaa ei päästetty stadionille.

Makwalalla oli norovirus. Hän olisi halunnut kisata finaalissa, mutta kisajärjestäjät estivät hänen osallistumisensa.

Makwala yritti tulla harjoituskentälle. Sieltä hänet käännytettiin portilla.

Van Niekerkin voittoaika oli 43,98, eikä hopealle jääneestä Bahaman Steven Gardinerista ollut hänelle vastusta. Rion olympialaisissa vuosi sitten juoksemastaan maailmanennätysajastaan van Niekerk jäi 95 sadasosaa, mutta todennäköisesti hän ei ottanut itsestään finaalissa edes kaikkea irti, koska kisaa Lontoossa vielä 200 metrillä.

Kenian Conseslus Kipruto voitti 3000 metrin esteiden finaalin. Kipruto oli vuosi sitten voittanut olympiakultaa Rio de Janeirossa.

Sen sijaan 800 metrillä saatiin uusi valtias, kun David Rudisha oli poissa. Ranskan Pierre-Ambrose Bosse voitti kultaa ajalla 1.44,67.

Miesten seiväskisan voitti Yhdysvaltojen Sam Kendricks ylitettyään 595. Tällä kaudella Kendricks on voittanut kaikki kilpailunsa.

Puolan Piotr Lisek ja Ranskan Renaud Lavillenie ylittivät 589. Lisek sai kisasta hopeaa ja maailmanennätysmies Lavillenie pronssia.

Naisten keihäänheitossa Tshekin Barbora Spotakova otti toisen maailmanmestaruutensa kymmenen vuoden tauon jälkeen tuloksella 66,76. Spotakova on myös kaksinkertainen olympiavoittaja.

Nouseva yleisurheilumahti Kiina nappasi keihäskisasta kaksi mitalia. Li Lingwei heitti hopealle ja Lyu Huihui pronssille.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit