Keskiviikko 18.7.2018

Norja juhli kultaa, suomalaisille surkeita pettymyksiä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.8.2017 00:22
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
    Norjan Karsten Warholm voitti MM-kultaa 400 metrin aidoissa
|

Suomalainen yleisurheilu jatkoi synkällä tiellä Lontoon MM-kisojen sateessa keskiviikkoiltana. Estejuoksija Camilla Richardsson ja moukarinheittäjä David Söderberg eivät päässeet alkukilpailuista jatkoon.

Richardsson oli 3000 metrin alkuerässään 12:s ajalla 10.07,04. Ennätyksestään hän jäi 25 sekuntia.

Richardssonin heikko aika selittyi sillä, että hän loukkasi nilkkansa.

- Yksi tyttö kaatui edessä 500 metriä alun jälkeen kuivaesteellä, en oikein tiedä mitä tapahtui. Yritin väistää, ja sen jälkeen oikean jalan nilkkaa sattui. Rata oli liukas ja se ehkä vaikutti tuohon asiaan. Ensimmäinen kierros sen jälkeen jalka oli todella kipeä ja kipu jatkui loppuun asti. Yritin helpottaa tilannetta ja vaihdoin jalkaa jolla tulen vesiesteelle, hän kertasi.

Richardsson kuitenkin juoksi maaliin saakka.

- Mietin keskeyttämistä, mutta MM-kisat ei ole oikein se paikka, jossa jätetään juoksu kesken. Jos ei olisi ollut MM-kisat kyseessä, olisin ilman muuta keskeyttänyt, hän sanoi.

Moukarikarsinnassa David Söderberg heitti kaksi heittoa harakoille. Ainoa hyväksytty tulos kantoi 73,76 metriä ja hän oli karsinnassa 16:s. Finaalipaikasta Söderberg jäi 65 senttiä.

- Tämän päivän kunto oli se. Olen kyllä tyytyväinen heittoon, mutta tänään vaan ei riittänyt metrit, selkäkivuista ennen kisoja kärsinyt Söderberg sanoi YLE:lle.

Suomella menee huonosti, mutta Norjassa juhlitaan kultaa. 21-vuotias Karsten Warholm voitti 400 metrin aidoissa MM-kultaa ajalla 48,35.

Warholm oli 400 metrin aitojen mitalisuosikki, mutta kultamitali oli merkittävä yllätys. Mies oli itsekin hämmentynyt.

Naisten 400 metrin finaalissa nähtiin dramatiikkaa, kun selvässä johdossa ollut Bahaman Shaunae Miller-Uibo loukkasi viimeisillä metreillä jalkansa ja putosi selvästä johtoasemasta neljänneksi. Kultaa voitti Yhdysvaltojen Phyllis Francis, hopeaa Bahrainin Salwa Eid Nasser ja pronssia Yhdysvaltojen kokenut Allyson Felix.

Naisten kuulafinaalissa juhli Kiina. Gong Lijiao saavutti ensimmäisen arvokisakultansa tuloksella 19,94. Hopealle työnsi Unkarin Anita Marton ja pronssille yhdysvaltalainen Rion olympiavoittaja Michelle Carter.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Anttila

Ringa Ropo kehotti eilen kaikkia suomalaislapsia kilpailemaan ja urheilemaan, yhtenä perusteena oli että näin opitaan pettymään koska se on elämässä tärkeä taito. Sietää pettymyksiä. Ja kuinka oikeassa hän onkaan. Missään muussa elämänalueella suomalainen ei opi niin pettymään kuin urheilussa. Se on suorastaan luonnonlaki.

Sama pätee penkkiurheilua. Petyt varmasti.

Paitsi jos ymmärrät urheilun oikein. Miksi iloita vain suomalaisen menestyksestä. Meidän pitäisi oppia iloitsemaan upeista suorituksista, onnistumisista ja itsensä ylittämisistä. Yllätyksistä, hienoista tarinoista oli urheilijan kansallisuus mikä vain.

Tämän kuin ymmärtää ei tarvitse suomalaisen urheilijan, penkkiurheilijan tai medianedustajan pettyä suomalaisten suorituksiin.

Ja täytyy muistaa että että tragedia ja draama kuuluu myös elämään.

Esko Kotilainen

Ennen sanottiin aina hävitessä,ei sattunut voitelu kohdalleen,nykyisin syytetään lääkäriä,ettei doping ollut ajoitettu oikein.
Paitsi ei sanota mitään jos se onkin,kuten miesten satasen finaalissa.Vaikka yleisö buuaa ja viheltää.