Maanantai 16.7.2018

Lauri Marjamäki jättää Leijonat ensi vuonna

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.8.2017 11:55
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja vaihtuu ensi kesänä. Lauri Marjamäki vahvisti perjantaina, ettei hän jatka tehtävissään alkavan kauden jälkeen.

MTV uutisoi perjantaiaamuna lähteisiinsä nojaten, että Marjamäki jatkaisi Leijonissa 2019 MM-kisoihin saakka. Jääkiekkoliitto tiedotti kuitenkin aamupäivällä, että Marjamäki on päättänyt, ettei käytä sopimukseensa kirjattua optiota kolmannesta kaudesta ja näin Marjamäen pesti Leijonien peräsimessä päättyy 2018 MM-kisojen jälkeen.

- Jääkiekkoliitto oli valmis jatkamaan sopimusta, mutta kunnioitamme Marjamäen päätöstä. Uuden päävalmentajan kartoitus on käynnistynyt ja asiasta kerrotaan lisää heti kun kerrottavaa on, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela toteaa.

Marjamäki aloitti Leijonien päävalmentajana kesällä 2016 ja joutui heti kovaan paikkaan. NHL:n järjestämä maailman parhaiden pelaajien World Cup-turnaus meni Suomen osalta penkin alle Leijonien hävittyä kaikki ottelunsa.

Viime kevään MM-kisoissa Suomi sijoittui neljänneksi, mutta peli tökki välillä pahasti ja Marjamäki sai kovaa kritiikkiä.

Tulevalla kaudella Marjamäen haasteena ovat Pyeongchangin 2018 olympiakisat sekä Tanskassa toukokuussa pelattava MM-turnaus. Pyeongchangissa NHL-pelaajat eivät ole käytettävissä, mutta MM-kisoissa ovat.

Jaa artikkeli: