Maanantai 16.7.2018

Dafne Schippers palasi voittajaksi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.8.2017 01:22
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Hollannissa megatähden asemassa oleva pikajuoksija Dafne Schippers otti 200 metrillä toisen perättäisen maailmanmestaruutensa. Tiukassa finaalissa hänen voittoaikansa oli 22,05.

Hopealle juossut Norsunluurannikon Marie-Josee Ta Lou hävisi Schippersille kolmella sadasosalla. Pronssia ottanut Bahaman Shaunae Miller-Uibo oli kymmenen sadasosaa Schippersia hitaampi.

Schippers voitti 200 metrin MM-kultaa myös kaksi vuotta sitten Pekingissä. Viime vuonna Rio de Janeiron olympiakisoissa hän joutui tyytymään hopeaan. Kullan vei silloin Jamaikan Elaine Thompson.

Yhdysvaltalaisjuoksijat eivät yltäneet 200 metrillä mitaleille, mutta 3000 metrin estejuoksussa amerikkalaiset nappasivat kaksoisvoiton. Emma Coburn voitti maailmanmestaruuden ja Courtney Frerichs vei hopeaa.

Kenialaisten taktiikka riitti vain pronssiin. Sen saavutti Hyvin Jepkemoi, joka loppusuoralla oli ainoa, joka kykeni laittamaan amerikkalaiset koville.

Myös pituuden kulta meni Yhdysvaltoihin. Brittney Reese saavutti jo neljännen maailmanmestaruutensa.

Reese hyppäsi 702 ja päihitti hopeaa voittaneen Venäjän Daria Klishinan kahdella sentillä. Yhdysvaltojen Tianna Bartoletta otti pronssia.

Reeselle kulta oli ensimmäinen neljään vuoteen Moskovan 2013 MM-kullan jälkeen. Lontoon olympiakisoissa 2012 hän voitti kultaa, mutta Riossa viime vuonna hän jäi hopealle Bartolettan vietyä kullan.

Moukarifinaalissa ennakkosuosikki piti pintansa. Puolan Pawel Fajdek voitti tuloksella 79,81.

Venäjän Valeri Pronkin otti hopeaa. Puola sai moukarista kaksi mitalia Wojciech Nowickin otettua pronssia.

Fajdek on voittanut moukarissa kolme perättäistä MM-kultaa. Rion olympialaisissa viime vuonna hän kuitenkin karsiutui.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: