Keskiviikko 18.7.2018

Pitkämäki ja Ojala Suomen parhaat Lontoossa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.8.2017 15:16
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Suomi jäi yleisurheilun MM-kisoissa Lontoossa mitaleitta. Tero Pitkämäki heitti keihäsfinaalissa 86,94 ja sijoittui viidenneksi.

Pitkämäki oli ennen kisoja ilmoittanut, ettei pidä mitalia realistisena tuloksena. Finaalin jälkeen hän totesi olevansa viidenteen tilaan tyytyväinen.

– En ole koskaan ollut näin tyytyväinen viidennestä sijasta. Ei jäänyt jossiteltavaa. Karsinta toi varmuutta. Ensimmäinen heitto oli perusheitto, toiseen yritin lisätä vauhtia, mutta se ei pysynyt kasassa. Kolmanteen otin vauhtia pois ja siinä oli myös tilanne, joka sytytti, Pitkämäki sanoi SUL:n tiedotteessa.

Saksan Johannes Vetter vei kultaa tuloksella 89,89. Tshekin Jakub Vadlejch otti hopeaa ja Tshekin Petr Frydrych pronssia. Pitkämäki jäi pronssista 1,38 metriä.

Suomalaisten kisaurakka päättyi sunnuntaiaamuna 50 kilometrin kävelyyn. Siinä Aleksi Ojala oli 14:s, mitä voi pitää erittäin hyvänä tuloksena, vaikka voittajalle Ranskan Yohann Dinizille Ojala hävisikin 14 minuuttia.

Jarkko Kinnunen ei ollut parhaassa terässään hän oli maalissa 23:s. Aku Partanen puolestaan hylättiin epäpuhtaan kävelyn takia.

Suomalaisonnistujat olivat MM-kisoissa harvassa Pitkämäen ja Ojalan lisäksi suomalaisista kisasi parhaalla tasollaan vain maratoonari Anne-Mari Hyryläinen. Muut alittivat tasonsa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: