Perjantai 25.5.2018

Suomi kohtaa Karjala-turnauksessa Kanadan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.8.2017 16:46
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Marraskuussa jo perinteeksi muodostunut jääkiekon Karjala-turnaus on viime vuosina kärsinyt yleisökadosta. Jääkiekosta on ylitarjontaa muutenkin, eivätkä kalliihkot Leijona-ottelujen liput ole tahtoneet mennä kaupaksi.

Vielä 2013 Karjala-turnauksessa oli hyvin väkeä, kun joukkueissa oli ehdokkaita Sotshin olympiaturnaukseen. Jokereiden siirryttyä 2014 KHL:ään, nähtiin suomalaisia KHL-pelaajia Helsingissä jatkuvasti, eikä Karjala-turnaus enää hetkauttanut tähdillään.

Tänä vuonna tilanne on toinen. NHL päätti boikotoida Pyeongchangin ensi talven olympiakisoja ja jääkiekon olympiajoukkueet muodostetaan pääosin Euroopassa pelaavista ammattilaisista. Karjala-turnauksessa annetaan näyttöjä olympialaisia varten.

Mukana eivät ole pelkästään Suomi, Ruotsi, Venäjä ja Tshekki. Myös Kanada ja Sveitsi pelaavat Helsingissä.

Kanada saattaa tulla Helsinkiin kovalla joukkueella. NHL-pelaajat, jotka eivät saaneet uutta NHL-sopimusta, ovat haluttuja olympiakisoihin.

Perjantaina vahvistettiin, että Suomi ja Kanada kohtaavat Karjala-turnauksessa Hartwall-areenalla sunnuntaina 12. marraskuuta klo 17.30. Venäjän Suomi kohtaa torstaina 9. marraskuuta ja Ruotsin lauantaina 11. marraskuuta.

Karjala-turnaukseen osallistuu kuusi joukkuetta, mutta joukkueet pelaavat vain kolme ottelua. Sveitsi ja Tshekki eivät pelaa Suomea vastaan.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: