Sunnuntai 27.5.2018

EM-turnaus lähestyy, Susijengiltä heikko esitys

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.8.2017 22:22
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
|

Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi oli Prahassa perjantaina vastaantulija. Tshekki jyräsi harjoitusottelussa voittoon koriluvuin 83-62.

Vielä tauolla Suomi oli johtanut 36-35, mutta kolmannen jakson Tshekki vei hämmästyttävin lukemin 23-4.

- Pelin alussa näytti vain siltä, että jostain syystä emme saa heittoja sisään, mutta puolustuksemme oli vielä ihan kohtuullista. Saimme itsellemme fiiliksen päälle nousemalla ihan omilla aseilla taukojohtoon, mutta kolmas jakso oli katastrofi, Susijengin apuvalmentaja Mikko Larkas kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Kolmannella jaksolla Tshekki oli suvereeni.

- Kolmannen jakson aikana tasan kolmesta tshekkiläishyökkäyksestä ei syntynyt koria. Muuten he saivat pallon sisään meidän nukahduksestamme, hyökkäyslevypallosta tai huonosta vaihdosta puolustuspäässä, Larkas sanoi.

Larkas myönsi, ettei Suomi pelannut parhaalla tasollaan.

- Kyllä se meni niin, että Tshekki oli paikalla rakennuksessa, ja me jostain syystä emme. Kymmenen hyvää minuuttia ei riitä tällaisia maita vastaan. Nyt käydään peilin edessä ja sen jälkeen varmistetaan yhdessä, että saadaan hyvä loppu tälle EM-kisoihin valmistavalle jaksolle.

Petteri Koponen palasi tällä viikolla Susijengin harjoituksiin, mutta ei ollut mukana Tshekki-ottelussa. Koposen kuntoutuminen on hyvin merkittävä asia sen suhteen, menestyykö Suomi EM-kotikisoissaan. Harjoitusotteluistaan Suomi on toistaiseksi voittanut vain yhden, kun Turkki kaatui viime lauantaina Italiassa.

Viimeisen EM-kisoja edeltävän harjoitusottelunsa Suomi pelaa ensi viikon perjantaina. Hartwall-areenalla vastaan tulee Venäjä.

EM-kisaurakkansa Suomi aloittaa 31. elokuuta ottelulla Ranskaa vastaan.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: