Lauantai 21.7.2018

Virolaiskuski Tänakille uran toinen voitto, Toyota-sopimus odottaa?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.8.2017 15:28
  • Kuva: EPA / All Over Press / Nikos Mitsouras / Autotoday
    Kuva
|

Virolaiskuski Ott Tänak ajoi Saksan MM-rallin voittoon. Tänakille MM-rallivoitto oli uran toinen. Ensimmäinen tuli kesäkuussa Sardiniassa.

Tänak voitti ensi kertaa asfaltilla. Saksassa hän viimeistään todisti olevansa maailman eliittiä olosuhteista riippumatta.

- Upea tunne. Rallin alku sujui täydellisesti ja sen jälkeen kyse oli vain johtoaseman varmistelusta. Ensimmäisen asfalttikisan voitto tuntuu coolilta, Tänak kommentoi WRC:n ralliradiolle.

Voitollaan Tänak piti mestaruushaaveensa hengissä. Toki Sebastien Ogierin 33 pisteen etumatkan kurominen on haastavaa, kun ajamatta kaudesta on enää kolme kisaa.

- Kun täältä on napannut 25 pistettä, en näe mitään syytä sille, ettemmekö voisi taistella mestaruudesta, Tänak ilmoitti.

Tänak oli lauantaina selvässä johtoasemassa. Hän pääsi lopussa helpommalla, koska MM-sarjassa toisena oleva Thierry Neuville keskeytti rikottuaan jousituksensa. Andreas Mikkelsen ryhtyi sen jälkeen varmistelemaan kakkotilaansa ja Sebastien Ogier kolmostilaansa.

Kun Neuville ei saavuttanut pisteitä edes supererikoiskokeelta, kasvatti Ogier johtonsa MM-sarjassa 17 pisteeseen.

Loppukaudesta tulee jännittävä. Volkswagenin ja Ogierin neljän kauden ylivoiman jälkeen MM-tittelistä taistellaan tasaisesti.

Toyotan suomalaiskuskeista Juho Hänninen oli neljäs ja Jari-Matti Latvala seitsemäs. Latvala on MM-sarjassa neljäntenä 54 pistettä Ogieria perässä. Latvalan nousu mestariksi olisi merkittävä yllätys.

Hänninen oli Jyväskylässä kolmas ja Saksassa neljäs, mutta Toyotalla hänen jatkonsa on hyvin epävarmaa. Tänakin siirtymistä tiimiin pidetään todennäköisenä.

Saksan rallissa Toyotalla ei ollut jakoa voittotaistoon, mitä ei odotettukaan. Soralla Toyota kulkee kovaa, mutta asfaltilla Yaris-auto on muita jäljessä. Saksassa ero oli yhä selvä.

Rallin MM-sarja jää kuuden viikon tauolle. Seuraava kisa ajetaan lokakuun alussa Kataloniassa.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: