Lauantai 21.7.2018

Mestaruus lienee selviö, muuten Veikkausliigassa on tiukkaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.8.2017 23:16
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Veikkausliigan sarjakärki HJK pesi kasvojaan maanantain RoPS-tappion jälkeen voittamalla sunnuntaina Jyväskylässä JJK:n 4-0. Ottelussa näki selkeästi, millainen tasoero on sarjan parhaan ja sarjan heikoimman joukkueen välillä.

HJK johtaa sarjaa 11 pisteen turvin, kun pelaamatta on kymmenen kierrosta. Vaikka Mostagh Yaghoubin kausi onkin todennäköisesti ohi, ei HJK:n olettaisi kokevan niin pahaa romahdusta, että joukkue mestaruuden kalkkiviivoilla häviäisi.

JJK pudonnee sarjasta. Matkaa toiseksi viimeisenä olevaan HIFK:hon on kahdeksan pistettä. On hankala nähdä, että JJK:n nykyisellä pelaajamateriaalilla voisi yltää loppukaudesta voittoputkeen.

HJK on karussa, mutta muista mitaleista käydään viimeisellä kolmanneksella jännittävä taisto. Toisena oleva FC Lahti on vain neljä pistettä kuudentena olevaa VPS:ää edellä.

Hiljattain sarjassa vielä toisena ollut VPS pelasi sunnuntaina Ilveksen kanssa 1-1 -tasapelin.

- Kaksijakoinen ottelu, jonka toisella jaksolla nähtiin jo vähän sellaista playoff-tunnelmaa. Kaikki haluavat olla sarjataulukossa ylhäällä ja voittaa nämä pelit ja se näkyi mielestäni pelin jälkimmäisellä puolikkaalla. Oli sellaista syyspelin menoa. Tulos oli varmasti aika oikeutettu tänään, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi seuransa verkkosivuilla.

Ilves on sarjassa neljäntenä. Matkaa toisena olevaan FC Lahteen on kolme pistettä.

KuPS voitti kotiottelussaan IFK Mariehamnin 2-1 ja nousi sarjassa kolmanneksi.

- Meiltä hyvä peli. Olen tosi tyytyväinen ilmeeseen. Nyt nähtiin vähän suoraviivaisempi KuPS kahdella kärjellä. Peli toimi tosi hyvin, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara kommentoi KuPSin sivuilla.

Mestaruutta puolustava IFK Mariehamn on kahdeksantena, mutta eroa kakkospaikkaan on vain kahdeksan pistettä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: