Maanantai 18.6.2018

Huulirasvakärystä ei armoa, Johaug ei pääse olympialaisiin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.8.2017 13:08
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
|

Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS ilmoitti tiistaina asettaneensa norjalaishiihtäjä Therese Johaugin 18 kuukauden kilpailukieltoon. Johaugin kilpailukielto päättyy 18. huhtikuuta, joten häntä ei nähdä ensi talvena Pyeongchangin olympiakisoissa.

Kansainvälinen Hiihtoliitto FIS vaati Johaugille kovempaa rangaistusta 13 kuukauden kilpailukieltoa, jonka Norjan urheiluliitto hänelle antoi. Norjalaisten päätöstä kritisoitiin paljon, koska se oli ajoitettu sopivasti päättyväksi juuri ennen Pyeongchangin kisoja. Viime talvena Johaug nähtiinkin Pyeongchangissa kilpailupaikkoihin tutustumassa.

Johaug kärähti viime syksynä anabolisesta steroidista clostebolista. Johaug selitti käyttäneensä Italiassa Trofordermin-nimistä huulirasvaa, jota Norjan maajoukkuelääkäri hänelle suositteli.

Huulirasvaselityksestä on vedetty paljon huumoria, mutta asiantuntija-arvioissa on todettu, että huulirasvasta voi hyvinkin kärytä. Tosin omituiseksi asian teki, ettei Norjan maajoukkuelääkäri ollut tietoinen, että huulirasvassa on anabolisia steroideja. Italiassa Trofordermin-pakkauksissa on kaiken lisäksi varoitustarra doping.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Mäkeläinen

Hyvä että päästiin tuotantokauden 3/17 loppuun.
Tämä mimmi ja hänestä tienaavat kyllä keksii lisää shöytä.
Niin tuperryttävään on ollut j o k a päivä aeurata tämä minigolfia pienemmän lajin draamaa.
Itse lopetin yli 5 km tasamaamatkan sujakoinnin maaliskuussa 1977 Säkylän Huovinrinteellä.
Pienempiä hiihtelen jos se on terdelle pääsyn edelytys.

Miten tää voi olla näin tärkeää? ? ? Akka töppäs ja se siitttä.