Perjantai 14.12.2018

Nyt se on vahvistettu: Kimi Räikkönen jatkaa Ferrarilla

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.8.2017 14:10
  • Kuva: Clas von Bell / Autotoday
    Kuva
|

Spekulointi Kimi Räikkösen tulevaisuudesta voidaan unohtaa vähäksi aikaa. Ferrari tiedotti tiistaina Räikkösen jatkavan Ferrarilla kaudella 2018. Sopimus on yksivuotinen.

Vielä alkukesästä Räikkösen spekuloitiin saavan lähtöpassit. Tulostaso oli ailahteleva, mikä johtui tallin toiminnastakin. Sebastian Vettel nauttii Ferrarilla ykköskuljettajan kohtelua ja Räikkönen on joutunut turvaamaan tallikaverinsa asemia ”erikoisillakin” taktiikoilla.

Muutamissa kisoissa Räikkönen on ajanut toki ailahtelevasti. Ferrarin puheenjohtaja Sergio Marchionne kutsui Räikköstä heinäkuun alussa jopa nahjukseksi.

Räikkönen, 37, aloitti Formula ykkösissä 2001 Sauber-tallissa. Vuosina 2002-06 hän kisasi McLarenilla. Ferrarille hän siirtyi 2007 ja voitti maailmanmestaruuden.

Räikkönen sai Ferrarilta kauden 2009 jälkeen potkut, koska Fernando Alonsolle piti tehdä tilaa. Vuosina 2010-11 Räikkönen ajoi rallia ja pari NASCAR-kisaakin, mutta teki 2012 paluun F1:een Lotus-talliin. Ferrari otti Räikkösen 2014 takaisin.

Vaikka Räikkönen ei ole voittanut Ferrarilla toisen pestinsä aikana yhtään kisaa, nauttii hän tiimin luottamusta. Räikkönen on hyvä tiimipelaaja, joka ymmärtää tiimin edun. Hän ei politikoi tallikaveriaan vastaan.

Räikkösen jatko todennäköisesti merkinnee, että Sebastian Vettelkin jatkaa ensi vuonna Ferrarilla. Vettel tulee Räikkösen kanssa hyvin toimeen ja on halunnut, että Räikkönen jatkaisi tallissa.

Mercedeksellä ensi kaudella jatkanevat Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas. Daniel Ricciardo ja Max Verstappen joutuvat pysyttelemään 2018 Red Bullillla, joka ei halunnut irtisanoa heidän sopimuksiaan. Ricciardon sopimus päättyy vasta ensi kauden jälkeen ja Verstappenin 2019.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: