Sunnuntai 20.5.2018

Eeli Tolvasella hurja alku Jokereissa, heti kolme maalia

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.8.2017 22:26
  • Kuva: USHL
    Kuva
    Eeli Tolvanen pelasi viime kaudella USHL-junioriliigaa Sioux Cityssa
|

Jokerit aloitti kautensa jääkiekon KHL-liigassa keskiviikkona Valko-Venäjällä. Vastassa ollut Dynamo Minsk oli kahden erän jälkeen 1-2 -tappioasemassa, mutta putosi kolmannessa erässä kyydistä Jokereiden voittaessa peräti 6-1.

Yksi mies varasti shown. Jokereiden 18-vuotias hyökkääjä Eeli Tolvanen teki kolme maalia, jotka kaikki kolmannessa erässä. Lisäksi Tolvanen merkkautti syöttöpisteen.

Kesällä spekuloitiin, miten nuori Tolvanen pärjäisi KHL:n kaltaisessa ”äijäliigassa”. Hyvin näytti pärjäävän ainakin Minskin ottelussa.

Tolvasen maalit syntyivät komeista laukauksista. Mieleen tuli vuotta vanhempi Patrik Laine.

Nashville Predators varasi Tolvasen viime kesänä ykköskierroksella. Oli Jokereiden onni, ettei Tolvanen saanut opiskelupaikkaa Boston Collegesta ja ”joutui” aloittamaan ammattilaisuransa aikaisin.

Tolvasen laukaisutaito voi tuottaa tällä kaudella paljon komeita maaleja. Asiasta ei saisi ääneen puhua liian aikaisin, mutta kyllä Tolvasella on kaikki edellytykset taistella paikasta Suomen Pyeongchangin olympiajoukkueeseen.

Tolvasta nuorempana kypärätempun on tehnyt Jokereissa ainoastaan Tuomo Ruutu. Hän teki kolme maalia HIFK:ta vastaan 17 vuoden, 6 kuukauden ja 29 päivän ikäisenä.

Jokereiden esitys oli Minskissä väkevä. Toki Dynamo Minsk ei ole KHL:n kovinta tasoa, mutta murskavoitto kauden avausottelussa vieraissa täydellä areenalla on joka tapauksessa vahva suoritus.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: