Tiistai 23.10.2018

Islantilaiset Tampereelle alakuloisia Huuhkajia vastaan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.9.2017 14:47
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen taival karsinnoissa 2018 MM-turnaukseen on ollut surullista seurattavaa. Avausottelussa pikavauhdilla koottua Kosovon joukkuetta vastaan tuli 1-1 -tasapeli ja sen jälkeen Suomi on hävinnyt Islannille, Kroatialle, Turkille sekä Ukrainalle, joista viimeksi mainitulle kahdesti.

Vain Islanti-ottelu jätti jossiteltavaa, kun Islanti voitti Reykjavikissa viime lokakuussa kyseenalaisella maalilla 3-2. Muissa otteluissa vastustaja on ollut parempi ja Suomi on saanut syyttää perisyntiään tehottomuuttaankin.

Ennen kaikkea ongelmat piilevät kuitenkin puolustuksessa. Jokaisessa ottelussa Huuhkaja-puolustus on nukahtanut ja laadukas vastustaja ei ole jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä.

Suomen tekemistä on vaivannut alakulo. Itseluottamusta puuttuu.

MM-karsinnoissa Suomella on panoksena enää jumbosijan välttäminen. Sekä Suomella että Kosovolla on tilillään yksi piste vuosi sitten Turussa pelatusta 1-1 -tasapelistä.

Lauantaina Tampereella Suomi haastaa palloilusensaatio Islannin. Viime vuoden EM-kisoissa Islanti häikäisi. Englanti koki neljännesvälieräottelussa yhden kaikkien aikojen nöyryytyksistään hävittyään 332 000 asukkaan Islannille.

Islanti on jatkanut huippuotteitaan MM-karsinnoissakin. Se voitti lohkon ennakkosuosikin Kroatian ja taistelee paikasta MM-kisoihin. Kroatia ja Islanti ovat lohkon kärjessä tasapisteissä.

Viime lokakuussa Reykjavikissa Suomi pelasi Islantia vastaan 60 minuuttia hyvin. Suomi pystyi horjuttamaan Islannin pelitapaa. Islannilla on pelitapansa osalta jopa helpompaa kovempia joukkueita kuin Suomea vastaan.

Suomi tarvitsee itseluottamusta. Jo tasapeli olisi lauantaina Tampereelta loistotulos. Se palvelisi tulevia EM-karsintoja.

Joel Pohjanpalon poissaolo on Suomelle tietysti merkittävä takaisku. Suomen nykymateriaalista Pohjanpalolle ei löydy korvaajaa. Maalintekijöistä on pulaa ja Suomi menettää Pohjanpalon myötä merkittävästi tehovoimaa.

Islanti ei haasta Suomea pelkästään kentällä. Tampereelle on tulossa jopa 4000 islantilaisfania, joista moni on Suomessa myös kannustamassa maansa koripallomaajoukkuetta Helsingin EM-kisoissa.

Islantilaisfanit antavat panosta suomalaisfaneille kilpalaulannassa. Suomalaiset ovat vaarassa jäädä toiseksi tässäkin kisassa.

Jaa artikkeli: