Sunnuntai 27.5.2018

Italia lopetti susien ulvonnan, Lauri Markkasta harmitti

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.9.2017 21:34
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Italia oli liian kova vastustaja Suomen Susijengille koripallon EM-kisoissa neljännesvälieräottelussa Istanbulissa. Lukemat 70-57 eivät jättäneet sijaa selittelyille.

Italian superyksilöt Marco Belinelli, Luigi Datome ja Nicolo Melli tekivät alussa murhaavaa jälkeä. Tauolla Italia johti 19 pisteellä, mikä Suomelle oli aivan liikaa. Loppukiri ei auttanut.

Suomen nuori tuleva NBA-pelaaja Lauri Markkanen jäi neljään pisteeseen. Hän pelasi kisojen huonoimman ottelunsa.

- Kova matsi, ei siinä mitään. Italia on hyvä joukkue. Ne olivat paljon parempia tänään, summasi Markkanen.

Suomi ei saanut pidettyä Atlanta Hawksin NBA-pelaajaa Belinelliä kurissa. Mies upotti alussa hurjasti pisteitä ja kolmosiakin meni paljon sisään.

- Ei se ollut pelkästään syy, ettei me saatu joukkueena stoppeja, mutta Belinelli oli tänään tosi hyvä niin kuin aina. Totta kai sekin oli iso syy, totesi Markkanen.

Markkanen painotti Italian puolustaneen hyvin tehokkaasti.

- Ne pelasivat hyvää puolustusta. Me ei oikein pystytty toteuttamaan meidän omaa pelitapaa. Hyviä jätkiä vastassa ja sai meiltä ne meidän hyvät jutut pois.

Ottelussa vain neljä pistettä upottanut Markkanen myönsi, ettei Slovenia-ottelun tällin jälkeen ollut parhaassa terässään, mutta ei halunnut selitellä sillä.

- Kyllä kaikilla on paikat vähän rikki. Ollaan pelattu jo pitkään. Tiesin, että tänään tulee olemaan vaikea päivä. En mä ole ollut ihan 100 prosenttinen sen Slovenia-hitin jälkeen. Mutta vaikka kuinka paljon sattuu, ei näitä pelejä jättäisi väliin. Pakko taistella ja yrittää voittaa. En mitään tekosyitä tee. Tiedän, että kaikilla muillakin on huolia.

Markkanen harmitteli, että Italia päästettiin alussa aivan liian kauaksi. Suomen loppukiri ei riittänyt.

- Totta kai ne olivat tosi hyviä, mutta meillä oli paljon omia juttuja, joita oltaisiin voitu tehdä paremmin. Ei oltu omalla tasolla. Lopussa kaivettiin taas kuoppa itsellemme. Piti yrittää nousta, mutta tällä kerralla se ei riittänyt. Parikymmentä pinnaa puoliajalla on tosi paljon.

- Niillä oli kova pallopaine koko ajan. Meillä meni aika paljonkin pieleen, Markkanen jatkoi.

Helsingissä Susijengi esitti alkulohkossa huikeaa peliä. Italia-ottelu oli valitettavasti turnauksen heikoin.

-Kyllä jäi hampaankoloon. Olisin voinut pelata paremminkin varsinkin tässä viimeisessä matsissa. Kyllä harmittaa. Viimeinen pelihän se aina ratkaisee, kuinka pelattiin, Markkanen totesi.

Markkasen seuraavana haasteena on uran ensimmäinen NBA-kausi. Hän lähtee pian Chicagoon.

- Veikkaisin, että Jyväskylän kautta Chicagoon. En osaa vielä sanoa, hän kommentoi aikataulujaan.

Teksti: Otto Palojärvi, Istanbul

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: